Ești din Arad? Atunci, TREBUIE SĂ ȘTII ASTA! Pe ce ȚI SE DUC BANII… Comparația cu ALTE ORAȘE

Ești din Arad? Atunci, TREBUIE SĂ ȘTII ASTA! Pe ce ȚI SE DUC BANII… Comparația cu ALTE ORAȘE

Aradul are un nivel record de impozitare. Nu este o vorbă în vânt, nici o răutate gratuită, este o realitate ce se bazează pe cifre statistice, se arată într-un comunicat de presă al ALDE Arad.

„Dacă realizăm o situație comparativă în privința valorii impozitelor și a taxelor locale, constatăm că orașul nostru întrece practic toate orașele importante din România. Inclusiv Capitala, la capitolul clădiri rezidențiale și nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice! În vreme ce vecinii din Timișoara se străduie (și reușesc) să păstreze contribuțiile la cel mai redus nivel posibil, intenționând să meargă pe această linie și în anul 2018, arădenii sunt nevoiți să scoată din buzunar sume importante de bani”, se menționează în comunicat.

„Studiați, vă rog, tabelul alăturat (n.r. – vezi jos) și veți constata ce diferență există între Timișoara și Arad. Interesant este că primarul lor este în același partid ca și edilul-șef al Aradului. Cu toate acestea, pe Bega se poate, la noi nu. Timișoara știe cum să fie un centru de interes, știe să polarizeze resursa umană, oferind standarde superioare. În Arad, toate demersurile efectuate în timp, în vederea garantării unei fiscalități mai atractive, s-au lovit sistematic de un refuz ferm. Cealaltă problemă este chiar mai gravă, și anume ce primesc arădenii în schimbul banilor plătiți cu conștiinciozitate. Uitați-vă în jur și veți putea să răspundeți singuri la întrebare. Aradul se degradează sub ochii noștri, din păcate devine tot mai urât, tot mai murdar, tot mai lipsit de adevăratele sale valori tradiționale”, a declarat Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

O privire aruncată asupra tabelului anexat scoate în evidență faptul că și alte orașe precum Brașovul, Clujul sau Iașiul stau mai bine decât Aradul din punct de vedere al fiscalității.

2017-05-30-Siituatie-comparativa-impozite-2017

  1. Florine, un leu de Arad este egal cu cca trei lei de Timișoara și de aici diferența. Falcă nu a făcut decât a speculat mândria arădenilor în comparație cu timișorenii. Or, asta se cam plătește.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.