Ești gamer? Patru accesorii de care trebuie să ții cont pentru a-ți îmbunătăți performanțele

Ești gamer? Patru accesorii de care trebuie să ții cont pentru a-ți îmbunătăți performanțele

Competițiile profesionale de jocuri pe PC au arătat, având în vedere performanțele campionilor de top, că a avea accesorii de joc bune poate fi esențial pentru victorie. Acest lucru a făcut ca aceasta să devină una dintre principalele preocupări ale utilizatorilor care doresc să aibă cele mai bune resurse pentru a face diferența în jocurile multiplayer. Astfel, tastaturile specializate, un mouse de gaming cu funcții suplimentare, un cooler pentru laptop sau chiar echipamentele de sunet devin produse de luat în seamă dacă vreți să fiți cei mai buni.

Mouse de gaming

Un mouse de gaming caută eficiența, precizia și un rating DPI care să satisfacă gamerul care are nevoie de cea mai mare rată de succes în jocurile sale. Faptul că un mouse pentru gaming este cu fir sau fără fir este, de obicei, mai mult o chestiune de alegere pentru jucător, accentul fiind pus, de obicei, pe o bună precizie.

Imaginați-vă că unii utilizatori trebuie să se concentreze, să țintească spre capul unuia dintre inamici, să mențină punctul de țintire stabil și fără vibrații, pentru a-și termina adversarul cu o lovitură precisă. Un mouse de gaming bun va ușura această sarcină și va oferi un control echilibrat al impulsurilor, ca și cum ar fi suprafața de declanșare a unei arme reale.

În plus, există și un model de mouse pentru gaming care e configurat pentru a include  butoane personalizabile, ceea ce reprezintă, de asemenea, un avantaj pentru anumite tipuri de jocuri care necesită acces rapid cu ajutorul butoanelor mouse-ului.

Tastatură gaming

Viteza de răspuns a tastaturilor pentru jocuri este esențială, la fel ca și senzația tastaturii de a putea răspunde la apăsarea tastelor de către utilizator, fără ca acesta să fie nevoit să apese tastele la maximum. Scopul este de a permite degetelor jucătorului să plutească pe taste, dar fără a provoca apăsări nedorite ale tastelor.

Aceste tastaturi de gaming de calitate superioară tind să aibă setări macro rapide, fără a fi nevoie să petreacă timp în meniuri greoaie pentru a alege aceste opțiuni. În plus, există o tendință din ce în ce mai mare de a face ca tastele să se lumineze și să iasă în evidență, în cazul în care utilizatorul are tendința de a se juca pe întuneric, ceea ce se poate întâmpla des, dacă jocurile se prelungesc până la primele ore ale dimineții.

Cooler de laptop

Deoarece laptopurile caută aproape întotdeauna să egaleze performanțele unui computer de birou, dar într-un format compact, și pentru că acest format vă permite să vă luați dispozitivul oriunde, acest lucru poate duce adesea la supraîncălzirea acestuia. Pentru a evita ca acesta să se încălzească prea tare, vă recomandăm să folosiți un cooler pentru laptop. Acesta va fi foarte util și veți evita deteriorarea circuitelor interne.

În prezent, există două tipuri de cooler de laptop și, credeți sau nu, principala lor diferență este de fapt una foarte substanțială.

Cooler de laptop cu ventilatoare: acesta este cel care se vinde cel mai mult și este clar de ce, deoarece are ventilatoare puternice pentru a disipa căldura cât mai eficient posibil. Nu există nicio regulă scrisă cu privire la numărul de ventilatoare, poziția, puterea sau dimensiunea acestora.

Cooler pentru laptop fără ventilatoare: acesta este dedicat doar ridicării laptopului pentru ca propriile ventilatoare să nu fie obstrucționate și să se răcească mai bine, deși există și cele care sunt realizate în principal din aluminiu, un material care rezistă bine la căldură și care poate permite ca supraîncălzirea să nu fie excesivă. Acest tip este mult mai puțin eficient.

Sunet

Este inevitabil să vorbim despre sunet. Echipamentele audio, în principal căștile care aduc sunetul direct la urechile noastre. Acestea au devenit unul dintre cele mai recente avantaje de care ne putem folosi pentru a progresa în jocuri.

Există multe tipuri de jocuri care beneficiază de livrarea sunetului direct în urechile noastre, astfel încât să știm cu precizie ce se întâmplă în jurul nostru. Într-un joc de condus vom auzi rivalii care se apropie, iar într-un joc de război vom putea descoperi de unde vin împușcăturile doar auzind traiectoria gloanțelor. Acesta este un lucru foarte apreciat, pe bună dreptate, de către experții în jocuri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.