Ești NEMULȚUMIT de majorarea TAXELOR și IMPOZITELOR locale? Participă la dezbatere!

Ești NEMULȚUMIT de majorarea TAXELOR și IMPOZITELOR locale? Participă la dezbatere!

Arădenii au posibilitatea să își exprime opinia față de proiectul care prevede o majorare a taxelor locale cu 25%. USR Arad îi invită să ia parte la dezbaterea publică organizată vineri, 15 decembrie, de la ora 12.00, în sala „Regele Ferdinand” din clădirea Primăriei Municipiului Arad.

USR Arad reamintește că primarul a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local Municipal, prin care urmează să fie majorate cu 25% impozitele plătite de persoanele fizice pentru clădirile rezidențiale și totodată va crește impozitul pe terenurile cu construcții. Acest lucru va plasa Aradul între municipiile cu cele mai ridicate impozite din România, peste Hunedoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Cluj și chiar dublu față de Sibiu, Craiova și Cluj Napoca.

„În același timp, gradul de utilizare al veniturilor colectate la bugetul local este deosebit de redus, primăria și instituțiile arondate cheltuind pe primele 11 luni ale lui 2017 numai 370 de milioane de lei din cele 500 încasate. Diferența reprezintă sume pe care administrația nu a reușit să le utilizeze, preponderent din cauza gestiunii ineficiente a proiectelor de investiții, care trenează și au întârzieri de ani de zile. Ca urmare, bugetul local al municipiului Arad înregistrează excedente considerabile, apropiate de un sfert din totalul sumelor încasate. Arădenii trebuie să se mobilizeze pentru a participa la dezbaterea de vineri, pentru a-i comunica primarului poziția lor privitoare la creșterea propusă. Aceasta este singura ocazie, în cadrul procesului de legiferare locală, când doleanțele lor pot fi transmise celor care hotărăsc. Cetățenii orașului nostru nu au pentru ce să plătească impozite suplimentare. Sunt numeroase alte municipii care s-au dezvoltat și au luat fața Aradului, beneficiind de o administrație mai eficientă, unde impozitele sunt la jumătate față de Arad, a declarat Florin Stana (foto), membru USR Arad.

 

 

Loading...
  1. Sunt unele primarii care au marit impozitul cu 50% impozitele la indemnul mai marilor membri PNL din judet. JENANT

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.