Ești șofer? VESTEA care TE INTERESEAZĂ! Ce se va întâmpla cu RCA-ul!

Ești șofer? VESTEA care TE INTERESEAZĂ! Ce se va întâmpla cu RCA-ul!

Dacă ai mașină, evoluția tarifelor pentru polițele de asigurare te afectează în mod direct. Iar dacă zilele trecute apăruseră informații conform cărora costul unei polițe de asigurare va rămâne constant în perioada următoare, astăzi informațiile au fost infirmate.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că ia, în continuare, în considerare introducerea unei noi formule de calculare a primelor asigurărilor de răspundere civilă auto RCA.

Acestea se vor calcula în funcţie de istoricul şoferului, care să ţină cont de sancţiunile din Codul rutier.

Şi asta pentru că orice eveniment înregistrat de şofer reprezintă riscuri suplimentare. Astfel, cei care au cazier cu foarte multe evenimente vor plăti mai mult, potrivit vicepreşedintelui ASF pentru sectorul asigurărilor, Marius Vorniceanu.

Informaţiile privind istoricul şoferului sunt cele aflate în baza de date cu asigurările obligatorii RCA încheiate pe teritoriul României – CEDAM.

Această reglementare ar asigura o acurateţe mult mai mare în cuantificarea riscului, dar implică schimbări semnificative în CEDAM, inclusiv necesitatea obţinerii şi centralizării de informaţii suplimentare privind istoricul şoferului.

Potrivit oficialului ASF, bazele de date actuale nu sunt suficiente, pentru aplicarea unui sistem bazat inclusiv pe evaluarea şoferului fiind nevoie de o mai mare transparență din partea firmelor de asigurări.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.