Ești TÂNĂR? Statul îți ACORDĂ 10.000 de euro. Iată CE TREBUIE SĂ FACI!

Ești TÂNĂR? Statul îți ACORDĂ 10.000 de euro. Iată CE TREBUIE SĂ FACI!

Tinerii români care vor să îşi deschidă pentru prima dată o afacere pot beneficia de o finanțare nerambursabilă de până la 10.000 de euro din partea guvernului.

Doar câteva zile ne mai despart până când încep înscrierile în cadrul programului guvernamental SRL-D 2015, prin care statul român oferă tinerilor români care vor să debuteze în business, bani pentru a-și duce la îndeplinire planul de afaceri.

Conform calendarului anunţat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, planurile de afaceri se depun pe Internet, începând cu 24 august 2015, ora 10.00, timp de zece zile, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere. Dacă bugetul nu a fost epuizat, există posibilitatea deschiderii unei noi sesiuni de înscriere până la epuizarea bugetului.

Programul de anul acesta beneficiază de un buget de aproape 30 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro), ceea ce înseamnă că cel puţin 700 de tineri români pot beneficia de finanţare.

Se pot înscrie în program tinerii din România care nu au mai fost proprietari sau asociaţi în cadrul unui SRL până la depunerea solicitărilor. Un SRL-D poate fi înfiinţat de cel mult 5 întreprinzători.

Una dintre cele mai importante condiţii impuse în planul de afaceri este angajarea cu contract de muncă a cel puţin 2 salariaţi pe toată durata funcţionării sub formă de microîntreprindere. Un SRL-D îşi pierde statutul de microîntreprindere dacă obţine o cifră de afaceri anuală mai mare de 500.000 de euro. Pe de altă parte, angajatorii sunt scutiţi în cadrul acestui program de plata contribuţiilor de asigurări sociale pentru cel mult patru salariaţi.

Un alt avantaj oferit în cadrul programului poate fi reprezentat de garanţii acordate de Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii pentru maxim 80% din valoarea unui credit bancar acordat, în limita sumei de 80.000 de euro.

Anul 2015 va fi cel de-al şaselea an de funcţionare a programului SRL-D.

Foto: romcom.ro

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.