Eu cu cine votez?

Eu cu cine votez?

Întrebarea asta, pusă ori de câte ori se apropie data alegerilor (locale, parlamentare, prezidenţiale) tinde să devină, cel puţin pentru Arad, una obsesivă. Din păcate, ea este pe deplin justificată şi ne bântuie creierele chiar şi fără să fim turmentaţi precum personajul lui Caragiale.

Dilema a cuprins tot Aradul. „Eu cu cine votez?”, auzi şi-n tramvai, şi-n taxi, şi la piaţă, şi la supermarket, şi pe stadion, şi la şcoală, şi la cofetărie, ca să nu mai vorbim de mall, unde sunt adevărate dezbateri pe temă. Lumea se întreabă: „Cu Falcă sau cu Luca?”, „Cu Luca sau cu Ciupe?” Şi lista de personaje poate continua, că nu se schimbă nimic. Tot nu ştii pe cine să pui ştampila. Şi, mai ales, de ce. Desigur, sunt şi indivizi care nu-şi pun o asemenea problemă. Sunt ăia, vreo 20 – 30 la sută, care vor muri de foame dacă nu va mai fi Falcă primar, să le dea locuri de muncă. Dar ceilalţi?, veţi întreba… Ceilalţi 70 – 80 la sută ce fac? Păi, stau acasă. Nu merg la vot decât în mică măsură, favorizându-l, astfel, pe primarul aflat în funcţie, votat de cei 20 – 30 disciplinaţi la locul de muncă.

Păi de ce nu merg oamenii la vot?, se întreabă mulţi. Pe de o parte pentru că le este inoculat faptul că merg degeaba (propaganda a avut grijă de asta în toată ţara, nu numai la Arad) iar pe de altă parte pentru că oferta celorlalţi nu este una care să genereze o emulaţie. Opoziţia din Arad nu pare a avea soluţii. PSD, spre exemplu, nu are desemnat candidatul nici acum, deşi până la alegeri sunt mai puţin de trei luni de zile. Se vorbeşte în schimb de un candidat unic, al opoziţiei politice din Arad şi al societăţii civile, care întârzie, însă, să fie nominalizat. Între timp, sătui probabil de atâta aşteptare, cei de la ALDE au ieşit cu un candidat propriu, în persoana lui Ionel Ciupe. Şi Mişcarea Populară are candidat propriu, în persoana lui Samuel Caba. Mai sunt „independenţii” Dan Cancel şi Ciprian Luca. Deci, ce mai, sunt suficienţi încât să disperseze voturile şi să-i asigure lui Gheorghe Falcă o victorie facilă. Atât de bine o să iasă totul pentru actualul primar, încât pot să afirm, cu toată convingerea, că unii dintre ei au fost tocmiţi chiar de Falcă să candideze. Iar dacă se umflă rânza în ei legat de ce am scris, să demonstreze că sunt de bună credinţă! Adică, să renunţe la candidaturi şi nu fure voturile unuia (dar, vai, încă nu ştim care e acela!) ce ar avea şanse reale să-l învingă pe Falcă. În caz contrar, în iunie va rămâne valabilă întrebarea aceea, de la început!

Loading...
 1. eu as vota cu Wiener Adrian daca ar candida. sper ca o va face

  Raspunde
 2. per ansamblu ai dreptate orlando. unii candidati sunt pusi de Falca interadevar dar unii sunt prea orgoliosi si dornici (vezi Ciupe), orbiti de lupta cu Falca ii fac fara sa vrea jocurile. pacat!!

  Raspunde
 3. abundenta de candidati este doar o perdea de fum al faraonului pentru a dispersa voturile
  dintr-e toti acesti candidati sant doar vre-o 3-4 mai seriosi , iar daca nu se trece peste orgolii si nu va fii un singur candidat unic anti falca …. vom mai avea parte de acesta o perioada de timp .

  Raspunde
 4. La ora asta doar Luca este solutia impotriva lui Falca.Cine imi raspunde la comentariu e fiu de curva:)))))))))))

  Raspunde
 5. Cancel si Ciupe sunt pe filiera DOAMNEI Gheorghe Falca – vezi poza cu colanti si camasa de noapte de la antrenament, iar Wiener pe filiera Iotcu (a fost pus manager la Spital cu incalcarea flagranta a legii!)

  Raspunde
 6. Luca, Wiener, Tolea sunt oamenii lui Falca. Caba e inexistent

  Raspunde
 7. Nu înțeleg cat de cretin sa fii sa-l votezi pe Luca in locul lui Falca, lui căruia in PD i se spunea “micul Falcă”……….

  Raspunde
 8. Luca si Caba, doi idioți religioși, amandoi se pretind salvatorii orașului, nu cred ca exista oameni care se gândesc sa-i voteze pe acești doi nebuni cu acte……

  Raspunde
 9. Săracul oraș, e la mâna unor nenorociți ca Falca, Luca, Caba, Caprar, si care-o mai fi….
  Vai de capul nostru …..

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.