Eusebiu Pistru: „Siguranța cetățeanului nu ține cont de culoarea politică”

Eusebiu Pistru: „Siguranța cetățeanului nu ține cont de culoarea politică”

În urma zvonurilor privind relocarea elicopterului SMURD de la Arad, deputatul Eusebiu Pistru, președinte ALDE Arad, îi solicită noului ministru al internelor, Marcel Vela, explicații, dar prezintă şi argumente pentru menținerea elicopterului în municipiul nostru.

Reamintim că Pistru a fost cel care a fost alături de fostul ministru al Internelor, Traian Igaș, în demersurile pentru aducerea elicopterului la Arad. În opinia lui Pistru, noul ministru trebuie să țină cont de interesul cetățenilor și nu de ale unui partid. În acest sens, a adresat actualului ministru o întrebare, care a fost catalogată ca atare de către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, dar este, de fapt, o interpelare. Redăm textul interpelării.

„Domnule ministru,

În spațiul public a apărut recent o declarație a dumneavoastră care făcea referire la demararea unui proces de analiză în cazul amplasării elicopterelor SMURD în cel mai eficient loc dintr-o regiune și la necesitatea găsirii unor soluții alternative. În acest context, au apărut și alte informaţii care indică faptul că demersul de a muta elicopterul SMURD de la Arad a revenit în actualitate odată cu numirea dumneavoastră în fruntea Ministerului de Interne. Această temă a fost dezbătută și în trecut, fiind inițiată de autoritățile din județul Timiș. Însă ele s-au închis tot datorită argumentelor logistice,financiare, tehnice care erau în favoarea județului Arad, județul care găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea optimă, şi geografic, şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş-Severin.

Autoritățile județene au asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului, de la investiţia iniţială,dar şi la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare. Elicopterul este al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică.

Menționez și faptul că, în acest moment, locul potrivit de unde pleacă elicopterul SMURD rămâne Aradul deoarece acoperă corect zonele pe timpul de intervenție. De asemenea, amplasarea elicopterului medical la Arad, eficientizează timpul de intervenție pe tot vestul țării, Aradul fiind cel mai bun loc pentru transferal bolnavilor între spitale. Având în vedere faptul că au trecut opt ani de când serviciul SMURD din Arad, dotat cu elicopter, funcționează perfect în interesul cetățenilor din județ și al celor din vecinătatea noastră, Bihor, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin, vă rog să precizați, domnule ministru, dacă declarațiile dumneavoastră implică dorința de a reloca elicopterul SMURD de la Arad la Caraș-Severin, și, în caz afirmativ, care vă sunt argumentele?”.

„Nu ne poziționăm politic în această problemă, ne interesează doar siguranța cetățeanului, care nu are culoare politică. Am făcut eforturi pentru salvarea SMURD Nădlac și Vinga, am fost sprijinit de către colegii mei din alte partide, am sprijinit, la rândul meu, orice inițiativă care este în favoarea Aradului și arădenilor, cu mențiunea că este cea mai bună soluție pentru toți, nu doar pentru arădeni. Menținerea elicopterului SMURD la Arad chiar este în interesul tuturor județelor deservite, mutarea lui ducând la sincope care vor afecta cetățenii celorlalte județe. Nu este o favoare pentru Arad, ci, dimpotrivă, Aradul face o favoare cetățenilor din alte județe, asumându-și sarcini care nu sunt locale. Nu ne interesează jocurile politice, vrem doar să fim aproape de oameni, să facem ceea ce este mai bine pentru ei”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad.

  1. Iaca , a „decoperit” și asta… apa caldă !! Când era la pute(oa)re… guitza altfel… nea 🛴!!

    Raspunde
  2. Fugi ma d-aci cocalarule de 2 bani care esti , e un subiect fierbinte pt aradeni , si tu , hopa ai si comandat un articol pe tema asta , ca doar tot natu aradean stie ca tu nu poti scrie asa ceva , nu faci decat sa devii si mai penibil !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.