Eusebiu Pistru: „Vom face dreptate în Parlament personalului feroviar, cu toată opoziția lui Klaus Iohannis”

Eusebiu Pistru: „Vom face dreptate în Parlament personalului feroviar, cu toată opoziția lui Klaus Iohannis”

Eusebiu Pistru, deputat al PSD Arad, susține că în urmă cu un an de zile a votat în Parlament o lege extrem de importantă pentru lucrătorii din sistemul feroviar, care aducea clarificări și facilități privind statutul feroviarului.

Din păcate însă, spune deputatul, președintele Iohannis a decis, în mod nejustificat, să nu promulge legea și să o retrimită spre reexaminare.

„Cu toate acestea tentativele lui Klaus Iohannis de a tegiversa și încurca lucrurile iau sfârșit, pentru că luni, Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților a respins cererea președintelui de reexaminare a Legii privind Statutul personalului feroviar. Următorul pas este votul în plenul Camerei Deputaților, iar apoi legea va ajunge din nou la șeful statului, care este obligat să o promulge. Este important de precizat că prin Statut, s-a obținut mărirea coeficienților de ierarhizare la un nivel foarte apropiat de nivelul cerut de sindicate, respectiv coeficienții câștigați prin Contractul colectiv de muncă la nivelul ramurii transporturi 2008-2010. Totodată, s-a aprobat reducerea vârstei standard de pensionare cu cinci ani, fără penalizare, pentru întreg personalul feroviar, reușindu-se reducerea stagiului obligatoriu de cotizare de la 35 la 30 de ani. Sigur că toți parlamentarii de Arad vor vota favorabil săptămâna viitoare în Parlament, pentru că doar astfel putem să redăm personalului feroviar respectul cuvenit”, afirmă Eusebiu Pistru, deputat al PSD Arad.

 

Loading...
  1. analfabet functional se scrie ” tergiversa ” asa ca pune mana pe carte, n-ai ce cauta la “PARLAMENT”.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.