EVENIMENT: Beijing Dance Academy la Arad, cu ocazia Anului Nou Chinezesc

EVENIMENT: Beijing Dance Academy la Arad, cu ocazia Anului Nou Chinezesc

Arădenii sunt invitați la un eveniment cu totul special, în data de 24 ianuarie, de ora 19, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad: Un spectacol al Beijing Dance Academy!

Invitația vinde de la prof. dr. Lizica Mihuț, președinte al Casei Româno-Chineze Filiala Arad, și de la Ambasada Republicii Populare Chineze în România.

De remarcat, că artiștii de la Beijing Dance Academy vor susține doar trei spectacole în țara noastră: la București, Sibiu și Arad, iar organizatorii promit că toți cei prezenți vor avea parte de momente de neuitat.

Academia de Dans din Beijing, singura instituţie de învăţământ superior de dans din China, a fost fondată în 6 septembrie 1954 şi este, actualmente, una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume. Aceasta include Departamentul de dans clasic chinezesc, Departamentul de dansuri etnice şi populare chinezeşti, Departamentul de Balet, Departamentul de Coregrafie, Educaţie şi Centrul de Cercetare pentru Dans modern, Departamentul de Studii de Dans, Departamentul de dansuri de societate, Departamentul de teatru muzical, Departamentul de artă şi comunicare, Departamentul de artă şi design etc. Toate acestea acoperă cinci specializări şi 18 domenii academice, inclusiv spectacol de dans, coregrafie, istoria şi teoria dansului, design de artă pentru teatru, film şi televiziune şi administraţie publică. Academia are 600 de cadre didactice full-time care lucrează cu peste 3.500 de studenţi şi aproape 2.000 de elevi. Motto-ul şcolii este „Morală şi armonie, natura şi omul, cultură şi dans, virtute şi artă”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.