Eveniment cultural dedicat arhitectului Ludovic Szántay

Eveniment cultural dedicat arhitectului Ludovic Szántay

Palatul Cultural va găzdui un amplu eveniment cu ocazia dezvelirii statuii arhitectului Ludovic Szántay și a încheierii lucrărilor realizate de municipalitatea arădeană cu scopul punerii în valoare a impresionantei clădiri.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Filarmonica Arad și Complexul Muzeal Arad va avea loc sâmbătă, 22 Februarie 2020.

Pe 20 Februarie 1872, se năștea la Arad cel care trei decenii mai târziu avea să proiecteze zeci de clădiri din oraș printre care și Palatul Cultural a cărui construcție a fost finalizată în 1913.

În semn de cinstire și omagiere a marelui arhitect al Aradului, dar și din dorința de a crește atractivitatea clădirii care găzduiește Filarmonica și Complexul Muzeal, Primăria Arad a finanțat realizarea unei statui în mărime naturală a arhitectului Ludovic Szántay.

Aceasta va fi dezvelită sâmbăta aceasta la ora 18.00, la intrarea principală a Palatului Cultural.

La ora 18.30 este programat vernisajul expoziției dedicate aceleași personalități, iar seara se încheie cu un concert festiv, vocal simfonic cu orgă, organizat de Filarmonica arădeană.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.