Eveniment de marcă la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Eveniment de marcă la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Comunitatea academică a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  a omagiat personalitatea domnului Günter Koch, om de știință, manager de top, antreprenor, profesor, căruia i-a fost acordată  vineri, într-un cadru festiv, distincția Doctor Honoris Causa.

„Este o onoarea și o bucurie pentru universitatea noastră să putem oferi titlul de Doctor Honoris Causa, distinsului profesor, domnului  Günter Koch. Primirea domniei sale în comunitatea academică arădeană reprezintă un câștig și cu siguranță va deschide noi oportunități de colaborare în domeniul IT cu universități din Europa precum și cu reprezentanți ai mediul economic”, a punctat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

„Sunt deosebit de onorat de această invitație și mulțumesc Universității Aurel Vlaicu din Arad pentru conferirea titlului de Doctor Honoris Causa. Este un privilegiu pentru mine să fac parte din această comunitate academică”, a punctat, la rândul său, prof. dr. Günter Koch.

„Primirea domnului  Günter Koch în comunitatea academică a universității arădene este un câștig nu doar pentru universitate ci și pentru orașul Arad. Expertiza în domeniul software precum și implicarea domniei sale în dezvoltarea «orașelor cunoașterii» poate fi valorificată atât la nivel academic cât și la nivel local și regional. Cred că, conferirea acestui titlu, reprezintă o bună investiție pentru viitor”, a punctat prof. univ. dr. Adrian Curaj, de la Universitatea Politehnică din București,  membru al Comisiei de Laudation.

Specializat în inginerie software la universități de prestigiu, Günter Koch este un deschizător de drumuri în domeniul IT, în problematica raportării capitalului intelectual, precum și în dezvoltarea conceptului de „regiuni ale cunoașterii – knowledge region development”.  Parcursul său profesional, rezultatele obținute, implicarea sa în dezvoltarea noilor concepte de management, în dezvoltarea industriei de software au dus la recunoașterea valorii sale și a contribuției adusă științei, prin decorarea, în mai 2006, de către  președintele Austriei,  cu meritul „Crucea în grad de onoare clasa 1 pentru realizări în științe și arte – „Cross of Honour 1st Class for Achievements in Science and Arts“.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.