Eveniment ISTORIC la Consiliul Judeţean: S-a semnat contractul pentru REABILITAREA drumurilor Arad – Pâncota şi Pâncota – Buteni

Eveniment ISTORIC la Consiliul Judeţean: S-a semnat contractul pentru REABILITAREA drumurilor Arad – Pâncota şi Pâncota – Buteni

La Consiliul Judeţean Arad a avut loc astăzi semnarea a două contracte de finanțare pentru drumurile din județ finanțate prin Regio – POR 2014 – 2020.

Astfel, s-au semnat contracte pentru proiectele:

 • Modernizare DJ709 km 0+800…30+700 Arad – Pâncota și reabilitare DJ792C, km 0+000…21+000 și 26+000…36+300 Buteni – Pâncota
 • Modernizare DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – Limită județ Timiș.

Proiectele vor primi finanțare în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Semnatarii contractelor au fost Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014 – 2020 în Regiunea Vest. La semnarea contractelor a luat parte şi Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele CJA care se preocupă de infrastructură.

Proiectul Consiliului Județean Arad ,,Modernizare DJ709 km 0+800…30+700 Arad – Pâncota și reabilitare DJ792C, km 0+000…21+000 și 26+000…36+300 Buteni – Pâncota” va fi implementat pe parcursul a 55 de luni și vizează:
– modernizarea drumului județean DJ 709 pe traseul cuprins între Arad și Pâncota și
– modernizarea drumului județean DJ792C pe traseul cuprins între localitățile Buteni și Pâncota.
Ca urmare a implementării proiectului se vor moderniza 61,09 km de drum județean, vor fi construite/modernizate 18 stații de transport public și alveole și se vor crea elemente suplimentare destinate siguranței circulației (parapete de siguranță, marcaje rutiere longitudinale și transversale, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice). De asemenea, prin realizarea investiției se va îmbunătăți accesul la rețeaua TEN-T (rețeaua trans-europeană de transport), drumurile modernizate deservind aproximativ 220.000 de locuitori.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 138 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 142 milioane lei.

Cel de-al doilea proiect, ,,Modernizare DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – Limită județ Timiș” va fi implementat pe parcursul a 28 de luni și are ca scop modernizarea DJ 709E pe tronsonul cuprins între localitatea Sânpetru German și limita cu județul Timiș. Prin implementarea acestui proiect vor fi modernizați 6,92 km de drum, astfel peste 6.200 de locuitori urmând să beneficieze de infrastructura modernizată care asigură accesul la coridoarele TEN – T.
Valoarea finanţării nerambursabile a proiectului este de aproximativ 15,4 milioane lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului. Astfel, valoarea totală a acestuia ajunge la aproximativ 15,7 milioane lei.

Loading...
 1. De ce trebuie reabilitat drumul Pancota -Buteni ,care este un drum impecabil ?????Doar ca cineva sa incaseze niste bani in plus ????

  Raspunde
  • nu exista drum impecabil in judetul Arad, nici chiar cele recent asfaltate nu sunt bine facute din niciun punct de vedere. Judetul si administratiile locale din Arad sunt un model de amatorism si pura prostie, lipsesc din infrastructura rutiera ba marcajul, ba indicatoarele, ba stratul de asfalt etc Nimic nu e ok cap-coada

   Raspunde
 2. inseamna ca nu ai mers de mult de la Pancota la Seleus… E praf. iti rupi masina

  Raspunde
 3. Drumul de care se vorbeste Pancota – Buteni este drumul Pancota – Maderat – Tarnova – Silindia – Cuied – Buteni!! Drumul asta este praf!!!

  Raspunde
 4. Drumul Arad -Pincota este foarte bine ca se reabiliteaza,la iesire din Horia rupi masina.Felicitari domnilor .

  Raspunde
 5. Domnule “dragan”. Va invit sa mergeti de la Pancota prin Maderat si Tarnova. Sunt 13-14 kilometri dezastruosi, de fapt catastrofali. Apoi urmeaza cam 4 -5 km de drum foarte bun ( in mijlocul campului, caci nu porneste si nici nu se sfarseste nicaieri ). Apoi dinainte de Silindia si pana in Buteni din nou drumul este destul de rau. Unde a-ti vazut dumneavoastra drum impecabil ? Sau circulati cu masini pe perna de aer ca nu va afecteaza craterele din acest drum ?
  Probabil ca nu a-ti folosit acel drum niciodata.
  O alta ineptie. De ce doar drumul Arad – Pancota. Inca cativa kilometri pana in Seleus, era greu. Intre aceste doua localitati, de asemenea este foarte rau drumul. Abia de la iesirea din Seleus incepe drumul cu adevarat bun. Era greu sa se faca pana acolo.
  De drumul Tarnova – Taut de ce nu se vorbeste deloc. ( – 10 kilometri de drum foarte rau.

  Raspunde
 6. vai si anmar de ea conducere si de ele palnuri…unde se poate face plangere ca sa iti recuperezi paguba rezultata datorita gropilor din asfalt? ca eu am doua masini si platesc taxe,rovinieta, asigurare…toate la zi….si nu inteleg de ce trebuie sa imi rup masinile din cauza nepasarii dvs.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.