Eveniment sub egida UNESCO la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Eveniment sub egida UNESCO la Universitatea „Aurel Vlaicu”

Universitatea  „Aurel Vlaicu” din Arad împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO a organizat vineri, 6 martie, Colocviul național cu participare internațională „Egalitatea de gen” prilejuit de Ziua Internațională a Femeii.

Evenimentul, derulat în sala festivă din Palatul Băncii Naționale, a fost onorat de prezența dr. Daniela Popescu, expert comisia națională a României pentru UNESCO, precum și a unor invitați din străinătate. Au participat președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Gheorghe Cozma, alături de directorul executiv al Redacției Cronica, Delia Kovacs, pr. Florin Ilie Olteanu, director adjunct al Centrului de Informare AȚRU, precum și  reprezentanți ai autorităților locale.

„Colocviul s-a bucurat de participare internațională, profesori din universități de prestigiu prezentând lucrări în cadrul evenimentului. Aș aminti pe conf. dr. Mihaela Tudor de la Universitatea Paul Valéry din Montpellier, prof. dr. Philippe Viallon de la Universitatea din Strasbourg, dr. Jelena Prtljaga de la Școala de Înalte Studii de Specialitate pentru Educatori „Mihailo Palov” din Vârșeț, Serbia care și-au adus aportul gnoseologic, alături de participanții din țară, la lucrările colocviului”, a precizat prof. univ. dr. Codruța Stoica, prorectorul Universității „Aurel Vlaicu”.

„Egalitatea de gen reprezintă unul dintre obiectivele formulate de către UNESCO, obiectiv pe care universitatea noastră și l-a asumat cu prioritate. Este, de asemenea, un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înființarea sa care stipulează principiul egalității de remunerare egală pentru muncă egală, principiu devenit parte a Tratatului de la Roma. Sper ca acest colocviu, prin dezbaterile care au fost lansate, să determine o schimbare de mentalitate care să permită o mai mare implicare a femeilor în viața societății, o creștere a rolului femeii în luarea deciziilor la nivel instituțional, la nivelul managementului privat și, poate, ceea ce este mai important, creșterea încrederii în propriile forțe”, a punctat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.