Evenimente culturale, Simpozion Internațional, proiecții de filme și multe altele la Casa Româno-Chineză din Arad, în anul 2016

Evenimente culturale, Simpozion Internațional, proiecții de filme și multe altele la Casa Româno-Chineză din Arad, în anul 2016

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Casa Româno-Chineză, filiala Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a vorbit despre realizările cele mai importante din anul 2015, precum și despre evenimentele care sunt planificate în anul 2016.

De asemenea, președintele Casei Româno-Chineze Arad a declarat că îi va avea ca și consilieri pe Notaros Lajos și pe Ioan Matiuț.

„Printre realizările cele mai importante din anul care s-a încheiat ale Casei Româno-Chineze se numără traducerea cărții «Medicină tradițională chineză», care este prima carte de medicină chineză tradusă în România și care a avut un succes deosebit. Un alt eveniment de anvergură a fost Simpozionul internațional. Dialoguri româno-chineze, desfășurat la Sala Ferdinand, unde au fost prezenți și doi reprezentanți ai Ambasadei Chinei la București. Notaros Lajos și Ioan Matiuț s-au implicat foarte mult în organizarea acestui simpozion”, spune prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

În 2016 vor avea loc la Casa Româno-Chineză din Arad o serie de acțiuni permanente, precum și trei evenimente deosebite.

Primul dintre acțiunile permanente este un cocktail organizat cu prilejul Anului Nou chinezesc, care se va desfășura la Ambasada Chinei de la București, unde este invitată și Casa-Româno-Chineză, filiala Arad. De asemenea, vor avea loc întâlniri lunare sub genericul „Din cultura și civilizația chineză: arta ceaiului”. Tot lunar, se vor proiecta filme documentare și artistice urmate de dezbatere și vor avea loc întâlniri cu comunitatea chineză din Arad.

În anul 2016, Casa Româno-Chineză, filiala Arad, va organiza și trei evenimente speciale, considerate de excepție și anume: lansarea „Aradul- album monografic”, în română, engleză și chineză, album care se va găsi și pe site-ul Casei Româno-Chineze și prin care se dorește promovarea Aradului.

Un alt eveniment important va fi ediția a doua a Simpozionului Internațional. Dialoguri româno-chineze, care va avea loc între 15-30 octombrie, pe o perioadă de trei zile, iar al treilea eveniment este traducerea cărții de poezii a lui Ioan Matiuț, volumul „Toate acestea”, care va fi o ediție bilingvă, publicată în română și chineză.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.