Evenimentele continuă la FABRICA TEBA până la sfârşitul verii!

Evenimentele continuă la FABRICA TEBA până la sfârşitul verii!

Luna august este fără îndoială o perioadă de bun augur pentru arădenii în căutare de filme, muzică și artă de calitate. Asociația CitiZenit a contribuit la conturarea calendarului cultural al lunii august prin evenimente din ce în ce mai diverse, frecvente și frecventate. Programul pe luna august la Fabrica Teba, cuprinzând o serie de 12 evenimente, oferă curioșilor posibilitatea de a descoperi artiști locali noi sau într-o nouă lumină, precum și artiști autohtoni importanți în circuitul internațional, de a viziona filme de cinematecă sau documentare creative, de a dezbate și a sta la discuții și nu în ultimul rând de a face parte din comunitatea care s-a coagulat la Teba.

Deoarece luna august a fost declarată luna cinema-ului, continuă proiecțiile de la TebaKinema cu o experință vizuală, dar și senzorială, uluitoare și sinestezică, pentru unii chiar mistică, cu o proiecție specială a filmului Enter the Void în regia lui Gaspar Noé, care va avea loc miercuri 19 august, de la ora 20. Înainte de proiecție va fi însă, o alt fel de călătorie, în jurul lumii, prin lentilele celor 10 fotografi care vor expune la Teba în cadrul expoziției 10 țări, 10 fotografi, cea mai amplă expoziție de fotografie de la Teba de până acum.

Săptămâna următoare se va face o incursiune în cinema-ul românesc, atât în 26 august, de la ora 20, la TebaKinema, printr-o serie de scurtmetraje, cât și la KineDok, care continuă în 28 august, de la ora 20, cu documentarul aici… adică acolo, un documentar care reconfigurează datele unei povești mult prea cunoscute în România: Ani şi Sanda sunt două fete din Maramureş care au crescut cu bunicii. Părinţii lor lucrează în Spania, ca mulţi alţi români. Când au plecat, viitorul lor părea promiţător: cu banii câştigaţi în Spania voiau să construiască o casă în care toată familia să trăiască fericită. După mai mult de 10 ani, lucrurile nu s-au desfăşurat chiar aşa cum plănuiseră, iar casa cea mare este departe de a fi terminată.

Nu uitați însă nici de episodul 8 al seriei KineDok, documentarul Sugar Blues, care va fi proiectat în 22 august, bineînțeles de la ora 20 și care urmărește traseul regizoarei Andrea Culková, care fiind obligată să renunţe la zahărul rafinat, investighează impactul sutelor de ani de consum de zahăr asupra indivizilor şi societăţii. Resimţind simptomele sevrajului Culková îşi dă seama cât este de dificil să renunți la zahăr deoarece acesta este peste tot, de la chifle şi pâine la semipreparate şi bere. Se găseşte în conservele de legume, în chipsuri şi cârnaţi, chiar şi în ţigări, precum şi în publicitate şi politică. Filmul combină observaţia ştiinţifică şi documentarul social cu situaţii documentare din viaţa reală. Desigur, Titus Muntean și Rareș Hanțiu vă așteaptă la discuții și dezbateri după fiecare proiecție.

Dacă treceți pe la Teba în această perioadă veţi afla și despre întâlnirea cu Dan Perjovschi, care a trecut și el pe la Teba în prima jumătate a lunii august și a măzgălit un perete, stârnind tot felul de întrebări mai mult sau mai puțin retorice, de la cât valorează sau ar trebui să valoreze un metru pătrat de la Teba după ce a trecut Dan Perjovschi cu creta pe acolo, la reperele culturale ale unui oraș care aspiră la titluri și fonduri, până la semnalarea faptului că puterea de a schimba ceva tot de la noi pornește. Toate acestea le puteți vedea la expoziția teBA DAn.

Deoarece începând cu luna septembrie halele Tebei vor intra în renovare, ştirul evenimentelor vor încheia vara așa cum au început-o: cu muzică de calitate și lumini fantastice! În 28 august, după proiecția KineDok, rămâneți neapărat prin preajmă, sub fasciculele instalației de lumini pe care am realizat-o în cadrul workshopului Lăcuste în eter, pentru TebaElectro Party. Muzica va fi asigurată de Iv-in, DJ Ethylen și ΔDMIN.

afis-teba-expo-16

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.