EXCLUSIVITATE: Căsătorie de conveniență, DEPISTATĂ de Serviciul pentru Imigrări Arad

EXCLUSIVITATE: Căsătorie de conveniență, DEPISTATĂ de Serviciul pentru Imigrări Arad

O căsătorie de conveniență a fost depistată de Serviciul pentru Imigrări din cadrul IPJ Arad.

Potrivit unor surse, în schimbul unei sume de bani, o femeie de etnie rromă s-a căsătorit cu un cetățean albanez, pentru ca acesta din urmă să obțină un permis de ședere pentru membru de familie.

L-am contactat pe comisarul șef, Mitică Purcaru, șef al Serviciului pentru Imigrări Arad, care ne-a confirmat că „în data de 25 februarie a avut loc căsătoria civilă, iar dosarul a fost depus la noi în 1 martie 2017. În urma verificărilor specifice efectuate de către ofițerii de caz din cadrul Serviciului pentru Imigrări Arad, s-a constatat că mariajul era unul de conveniență. În acest sens, cererea cetățeanului străin, prin care solicita obținerea unui permis de ședere pentru membru de familie a fost respinsă. Pe numele cetățeanului albanez s-a emis o decizie de returnare de pe teritoriul României, străinul fiind obligat să părăsească țara în termen de 30 de zile întrucât căsătoria încheiată a fost una de conveniență, cu unicul scop de a obține un permis de ședere cu care să poată călători în statele din Europa de Vest”.

În ultimii doi ani au fost depistate 10 astfel de căsătorii, majoritatea fiind încheiate cu cetățeni din Albania, care au avut un drept de ședere pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene și au primit interdicție, din diverse motive, în țările respective.

Întrebat care este primul semn care trădează că un mariaj ar putea fi de conveniență, Purcaru a declarat: „Nu există vreo regulă în acest sens. Experiența dobândită și analiza limbajului nonverbal al celor care depun cererile constituie un motiv întemeiat pentru a verifica aprofundat anumite cazuri”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.