Există un LOC în Europa unde este ILEGAL să nu ai casă și serviciu. Ce-i diferențiază pe locuitori de restul europenilor?!

Există un LOC în Europa unde este ILEGAL să nu ai casă și serviciu. Ce-i diferențiază pe locuitori de restul europenilor?!

Din punct de vedere seismic este cel mai stabil loc de pe pământ, dar asta nu e tot. Stabilitatea economică a zonei face din acest oraș un loc în care mulți și-ar dori să trăiască.

Totul se datorează legilor pe care aleșii le-au gândit atât de bine, încât au făcut din acest orășel cu aproape 3.000 de locuitori cel mai ferit loc de pe pământ în ceea ce privește rata criminalității.

Oraşul Longyearbyen din Norvegia este cunoscut pentru rata criminalităţii de sub 1%. Una din explicaţiile pentru care comunitatea din acest oraș este atât de paşnică este aceea că şomajul a fost declarat ilegal în zonă. Cei care nu au un loc de muncă constant pot, cel mult, să viziteze acest oraș, însă, nu pot locui în el.

Totodată, pentru a fi locuitor aici este obligatoriu să deţii o locuinţă. Prin aceste măsuri, guvernatorul Odd Olsen s-a asigurat că fiecare persoană va avea un venit stabil şi familiile vor putea să se întreţină, fără a exista riscul ca cineva să rămână în stradă.

Deşi legile date în acest oraș intră în contradicţie cu legislaţia din Norvegia, stat care oferă protecţie socială tuturor, indiferent dacă au sau nu serviciu şi casă, oficialii din Longyearbyen spun că acesta este singurul mod în care societatea poate funcţiona.

Orășelul are o suprafaţă de două ori cât a statului New Jersey și este situat în arhipelagul Svalbard.

Localitatea are doar şase ofiţeri de poliţie şi o singură celulă pentru deţinuţi – aceasta fiind ultima dată ocupată cu mai mult de un an în urmă.

Orașul participă la diverse proiecte ştiinţifice. În cadrul unuia dintre acestea, în anul 2008 s-a construit aici un depozit de seminţe care va păstra, când va fi la capacitate maximă, aproximativ 100 de milioane de specii de plante de pe glob.

Svalbard International Seed Vault (SISV), cunoscut şi ca “seiful pentru sfârşitul lumii”, este conceput pentru a păstra câte un eşantion din fiecare varietate de plante cunoscute de om. Seminţele sunt împachetate în folie de aluminiu şi înconjurate de ziduri de un metru grosime. Seiful are un tunel de 125 metri lungime și este săpat în stâncă.

Longyearbyen a fost ales pentru a găzdui acest depozit datorită stabilităţii sale seismice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.