EXPERIENȚĂ UNICĂ: Cum poți călători GRATIS 12.000 de kilometri prin EUROPA

EXPERIENȚĂ UNICĂ: Cum poți călători GRATIS 12.000 de kilometri prin EUROPA

Cum poți călători gratis 12.000 de kilometri prin Europa, de la Marea Baltică, până la cel mai vestic punct al Europei, de-a lungul Dunării, în jurul Mediteranei și pe malurile Atlanticului?

Răspunsul este unul simplu, aplici pentru un loc în cadrul proiectului „Road Trip”, derulat de Comisia Europeană.

În cadrul amplei campanii de comunicare despre UE si beneficiile proiectului comunitar pentru cetățeni, Comisia Europeană a lansat inițiativa „Road Trip Project” – 12.000 km, 4 rute și o Europă.

Acest proiect este gândit ca o experiență europeană de călătorie pentru tineri cu vârsta între 18 și 30 de ani și va avea nevoie de 8 persoane, care vor călători pe 4 rute, de-a lungul continentului, între primavara și vara anului 2018.

Așadar, 4 grupuri de cate 2 tineri se vor angaja într-o călătorie europeană într-un microbuz. Pe parcursul acestui voiaj, se vor întâlni cu localnici și vor experimenta atmosfera locală, vor descoperi proiecte care au schimbat sau schimbă viețile oamenilor, spre bine lor, și vor explora locuri necunoscute și peisaje uimitoare. Cele 4 rute se întind pe tot continentul, de la Marea Baltică, până la cel mai vestic punct al Europei, de-a lungul Dunării, în jurul Mediteranei și pe malurile Atlanticului.

Tinerii vor împărtăși ceea ce văd și învață. Ei vor filma și vor posta poveștile lor pe tot continentul și dincolo de granițele europene.

Participanții la proiect nu vor fi plătiți, dar vor beneficia de gratuitatea călătoriei, Comisia Europeană acoperind toate costurile, atât cele de cazare, transport și masă, cât și cele pentru aparatura necesară activității prevăzute.

La sfârșitul fiecărei călătorii, experiența unică de care vor avea parte tinerii implicați va fi prezentată într-un film și transmisa într-un ghid online de călătorie pe drumurile Europei, fiind astfel prezentate locuri mai putin știute și vizitate.

Data limită pentru depunerea aplicațiilor pentru participare: 11 februarie 2018.

Aplicația constă într-un mesaj video de maximum 60 secunde în care persoana care dorește să fie selectionată se prezintă și își motiveaza dorința de participare la acest proiect.

Toate detaliile acestei inițiative pe website-ul oficial: https://roadtriproject.eu/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.