A EXPLODAT cuantumul contribuţiei la CAS! Cine sunt cei AFECTAŢI

A EXPLODAT cuantumul contribuţiei la CAS! Cine sunt cei AFECTAŢI

Românii fără venituri dar care vor să fie asiguraţi în sistemul naţional de sănătate (CAS) vor plăti lunar 10% din 1900 de lei (cât este valoare salariului minim brut pe ţară în prezent).

Măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie, conform Codului Fiscal. Concret, aceasta înseamnă că oamenii vor scoate din buzunar 190 de lei lună faţă de 80 de lei cât plăteau anul trecut.

Chiar şi în aceste condiţii, sistemul medical bazat pe asigurări sociale de sănătate nu mai este funcţional, deoarece în România sunt doar 5 milioane de plătitori din în totalul populaţiei de 20 milioane.

  1. Dr. Gheorghe Plesea 25 ianuarie, 2018, 9:01 am

    Casa ia tot de la cine are voie sa ia și nu de aproape nimic, nici asiguraților nici furnizorilor. Sistemul asigurărilor de sanatate e doar o vaca de muls care mănâncă tot și da lapte doar „cui trebuie”.
    Faceți doar o comparație intre luxul fizic al sediilor caselor și mizeria din spitale, intre salariile și sporurile funcționarilor casei și cele ale medicilor sau personalului medical. Ei au de exemplu spor pentru ca mânuiesc documente potențial infectate de la spitale dar noi care le întocmim fata în fata cu pacientul care ne tușește în nas și scuipa pe jos, nu. NU fiindca noi ne-am imunizat în atâția ani iar sănătatea noastră nu e la fel de importanta ca cea a unui medic-inspector care n-a pus mina în viata lui pe un pacient.
    MI-E SILA !!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.