EXPLOZIE în pădure: PROIECTILUL găsit de un grup de turiști lângă Milova a fost DISTRUS astăzi

EXPLOZIE în pădure: PROIECTILUL găsit de un grup de turiști lângă Milova a fost DISTRUS astăzi

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a  distrus astăzi la fața locului proiectilul găsit de un grup de turiști, în pădure la nord de localitatea Milova.

Echipajul pirotehnic s-a deplasat luni în zona indicată, a găsit proiectilul și pentru că acesta avea focosul deteriorat, pentru siguranță s-a luat decizia să fie distrus la fața locului.

Proiectilul se găsea la aproximativ 8 kilometri de DN 7, în pădure într-o zonă greu accesibilă.

Marți dimineața echipajul format din locotenent Avramescu Adelin și plt.adj. Dincă Valentin, însoțiți de un echipaj SMURD, o grupă de pază de la Garda de Intervenție Bârzava și un polițist de la Postul de Poliție Conop au executat misiunea de distrugere.

„A fost o misiune deosebit de dificilă, deplasarea pe ultimii 2 kilometri a fost făcută pe jos sau cu ajutorul șenilatei din dotarea Detașamentului de Pompieri Arad, rafalele de ploaie și vânt îngreunând și mai mult intervenția pirotehniștilor. După mai bine de 5 ore, locotenent Avramescu a raportat misiune îndeplinită «proiectilul a fost distrus ne întoarcem la bază», pentru că o misiune este un succes când ne întoarcem toți acasă”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Sursa foto: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.