Expoziţia DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ, la Arad

Expoziţia DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ, la Arad

Complexul Muzeal Arad a pregătit câteva surprize pentru publicul arădean. Dinozauri, în mărime naturală, vor fi expuşi, timp de două luni, la Muzeu.

Expoziţia se adresează vizitatorilor de toate vârstele, cu precădere copiilor, accesul acestora din urmă fiind gratuit.

„Datorită unui parteneriat între Complexul Muzeal Arad, Universitatea «Babeș-Bolyai» din Cluj-Napoca, prin Direcția Patrimoniu Cultural Universitar, și Parcul tematic DinoParc Râșnov am reuşit să organizăm la Arad expoziția DINOZAURII – O LUME DISPĂRUTĂ, şi astfel să aducem în atenţia publicului una dintre cele mai interesante perioade din istoria vieţii pe Pământ”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Expoziția „Dinozaurii – O lume dispărută” va fi deschisă în cadrul Secției „Științele Naturii” din cadrul Complexului Muzeal Arad, în perioada 04 octombrie – 08 decembrie 2019. Vernisajul va avea loc vineri, 04 octombrie, de la ora 11.

„Mărturisesc că aceasta expoziţie am gândit-o de cel puțin un an, fiind o provocare pentru mine și mă bucur ca azi, în calitate de manager interimar, am reușit sa o pun în practică. Convingerea mea este ca muzeul trebuie să devină «viu», muzeul trebuie să vină în întâmpinarea dorințelor publicului, ajutându-l să descopere lucruri noi, deosebite și, in primul rând, interactive. Doresc ca fiecare copil atât din municipiu și în special din județ, să viziteze această expoziție. Fac un apel pe această cale primarilor din județ și directorilor de școli să organizeze, de exemplu, orele de biologie în cadrul acestei expoziții”, a precizat Bogdan Blaga, director interimar al Complexului Muzeal Arad.

Expoziția, deschisă în muzeu, prezintă cercetările paleontologice derulate de Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj, care au pus în evidență noi situri cu faună de vertebrate din Cretacicul Superior, atât în Bazinul Hațeg, cât și în Poiana Ruscă și în județele Alba, Sălaj și Cluj.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.