Expoziția „Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță”, la Șiria (FOTO)

Expoziția „Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță”, la Șiria (FOTO)

Complexul Muzeal Arad deține lucruri valoroase care amintesc despre începuturile fotbalului arădean, dar și din perioada lui de glorie. Colecția Iosif Sârbuț cuprinde foto-documente, programe de meci, ziare ale vremii, broșuri cu tematică sportivă, care arată că odată, în vreme, de aici de la Arad se dădea ora exactă în fotbalul românesc.

În prologul aniversării a 75 de ani de când baronul Francisc Neuman a pus bazele echipei de fotbal ITA, care în timp a ajuns un brand al orașului de pe Mureș, Complexul Muzeal Arad organizează în această perioadă o expoziție itinerantă intitulată ,,Istoria fotbalului arădean. Tradiție și performanță” în localități din județul Arad.

Primul popas este la Muzeul Memorial Ioan Slavici/Emil Monția din Șiria. La vernisaj au participat Sorin Bulboacă, manager al Complexul Muzeal Arad, Valentin Bot, primarul comunei Șiria, Mircea Axente și Gyuri Vaczi, exponenți de marcă ai ,,Bătrânei Doamne”, foști jucători ai echipei Șiriana Șiria, public cunoscător al sportului rege și elevi ai școlii din localitatea marelui nuvelist Ioan Slavici.

Expoziția cuprinde obiecte din colecțiile Complexul Muzeal Arad, Radu Romanescu, Emil Arsa, Benedict și Ana Benghia, Gheorghe Mateș, Sany Acsan și rămâne deschisă până la 28 martie 2020.

Curatorii expoziției: Laura Ionela Moț/Ionel Costin

Foto: Nelu Scripciuc

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.