Expoziție cu „lipici” la copii, la Complexul Muzeal Arad

Expoziție cu „lipici” la copii, la Complexul Muzeal Arad

Complexul Muzeal Arad prezintă o nouă expoziție care va putea fi vizitată până la finele acestui an în cadrul Secției de Științe ale Naturii.

Pentru că este toamnă și a sunat de ceva timp primul clopoțel, arădenii sunt invitați, cu mic și mare, la Muzeul de Științe ale Naturii din cadrul Complexului Muzeal Arad, unde a fost deschisă expoziția „Materiale didactice vechi”.

Primii vizitatori au fost preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița P.P.14 Arad, care s-au declarat încântați de ce au văzut.

Expoziția aduce în atenția publicului vizitator obiecte care au ajutat cândva atât dascălul cât și elevul să ducă la bun sfârșit procesul de învățare. Astfel, publicul care va trece pragul Complexului Muzeal Arad va putea vedea manuale vechi, atlase, culegeri, îndrumătoare pentru utilizarea manualelor, cărți care explicau modul în care trebuia confecționat un material didactic, dicționare, cărți tematice despre modul cum trebuia să relaționeze școala cu familia dar și rigle de calcul, trusă cu corpuri geometrice, materiale de laborator, eșantioane mineralogice, malacologice, mamifere și păsări naturalizate, mulaje, preparate biologice în lichid, trusă pentru determinarea ph -lui solului, ustensile de scris, planșe didactice, fotografii etc. 

„Materialele didactice sunt cunoscute de fiecare dintre noi, fiind resurse pe care dascăli le pot utiliza în procesul de învățare cu elevii. Poate unii dintre dumneavoastră se întreabă de ce sunt folosite? Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: pentru că simplifică și facilitează procesul de învățare. Ele sunt concepute pentru a stimula și dezvolta interesul elevului. Odinioară materialul didactic era pregătit de către dascăl pentru a desăvârși metoda de învățare și ținea foarte mult de materialele găsite, inventivitatea persoanei care le realiza și nu în ultimul rând de posibilitățile materiale.Ulterior au apărut mai mulți editori/ firme specializate care dezvoltă aceste resurse didactice. Tipul materialului didactic variază foarte mult în funcție de obiective, caracteristicile elevilor dar și de condițiile de studiu”, precizează curatorul expozției, dr. Camelia Patko, muzeograf.

Expoziția „Materiale didactice vechi” este deschisă la Muzeul de Științe ale Naturii ((Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor) până la finalul acestui an și poate fi vizitată după următorul program: marți – duminică, între orele 9 și 17 (ultima intrare: ora 16.30)

Echipa proiectului expozițional și educațional:

Dr. Camelia Patko, muzeograf, curatorul expoziției,

Carmen Danciu, conservator colecție,

Dr. Gabriela Marco, Witman Anikó, Dr. Adelina Stoenescu, Călin Man, cu sprijinul prof. Simona Opriș Dinea, Ionel Costin, conf. univ. Dr. Ioan Don.

Foto: Nelu Scripciuc

Mai multe detalii despre expoziție:

https://www.facebook.com/complexul.muzealarad

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Materiale-didactice2-720x481.jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.