reStart literar, o provocare de creativitate literară pentru elevi

reStart literar, o provocare de creativitate literară pentru elevi

reStart literar este un proiect cultural județean, inițiat și susținut financiar de Centrul Cultural Județean Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Arad, care se va desfășura până în data 30 octombrie 2022.

Proiectul își propune să se constituie într-o provocare de creativitate literară pentru elevi, în vederea motivării și susținerii talentului literar al acestora.

Prima etapă a proiectului constă într-un concurs de creație literară structurat pe două categorii de vârstă: sub 14 ani și între 14 și 20 de ani. Competitorii vor putea trimite creațiile literare (poezie și proză scurtă) împreună cu anexele completate aflate Centrului Cultural Județean, folosind link-ul: https://ccja.ro/restart-arad-literart/ . Tot aici este postat și regulamentul concursului, unde se găsește adresa de mail la care se trimit creațiile și anexele. Jurizarea textelor literare participante la concurs va avea loc în perioada 01-11 noiembrie 2022, iar creații ale câștigătorilor vor fi publicate în ediția a cincea a antologiei reStart literar, care va apărea în cursul lunii noiembrie 2022. Antologia  va fi difuzată prin școli și disponibilă online.

În cea de-a doua etapă a proiectului, respectiv în perioada 17 – 22 octombrie 2022, vor avea loc atelierele de scriere creativă la care pot participa elevii din școli și licee ale județului Arad. Atelierele se vor desfășura online pe o platformă profesionistă creată de scriitorii coordonatori. Înscrierile pentru atelierele de scriere creativă se pot face pe mail: restartliterar@gmail.com

Proiectul Arad LiterArt, organizat de Centrul Cultural Județean Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Arad, se va desfășura în perioada 17 – 22 octombrie. Este o campanie de promovare a literaturii române vii, în liceele din județul Arad prin intermediul unor întâlniri și dialoguri cu personalități literare și artistice.

Programul este unul de educație culturală și de promovare a operelor culturale și artistice, care pune în relație creativă autori consacrați cu adolescenți. Scopul proiectului este acela de a crea un dialog fertil între exponenții unor generații diferite precum și de a oferi un spațiu de exprimare și de promovare pentru operele și produsele culturale și artistice ale autorilor consacrați și ale adolescenților.

Prin aceste proiecte organizatorii își doresc să crească un public pentru operele artistice ale adolescenților și să facă mai atractivă receptarea operei artistice a acestora.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.