Expoziție de pictură Corneliu Baba la muzeul Quan Shanshi din Hangzhou, China

Expoziție de pictură Corneliu Baba la muzeul Quan Shanshi din Hangzhou, China

Corneliu Baba, din patrimoniul Complexului Muzeal Arad la Hangzhou/China.

Mai vechea colaborare dintre Fundația „Centrul Cultural ArtSociety” București și Complexul Muzeal Arad continuă anul acesta cu parteneriatul al cărui obiect îl constituie împrumutul unei lucrări Corneliu Baba din patrimoniul muzeului arădean.

Complexul Muzeal Arad participă, la o importantă expoziție ce va avea loc în China, cu lucrarea intitulată „Cap de țăran”, pictură aflată în colecția de artă din anul 1953.

„În anul 2019 se vor împlini 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Populară Chineză și România. Cu acest prilej, Institutul Cultural Român și Fundația «Centrul Cultural ArtSociety» au gândit un eveniment cu impact asupra culturii universale: expoziția de pictură Corneliu Baba. Organizată la muzeul Quan Shanshi din Hangzhou, în perioada 16 noiembrie 2018 – 1 iulie 2019, expoziția este o selecție, asumată de către istoricul și criticul de artă Doina Păuleanu, care reține 49 de picturi (din patrimoniul a 17 muzee și colecții particulare din România) reprezentative pentru iconografia operei maestrului Baba”, a declarat dr. Adriana Pantazi, istoric în cadrul Complexului Muzeal Arad.

Curatorul expoziției este Ioan Paul Colta – restaurator pictură la Complexul Muzeal Arad.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul Quan Shanshi din Hangzhou (China) în perioada 16 noiembrie 2018 – 1 iulie 2019.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.