Expoziţie inedită, la Consiliul Judeţean Arad!

Expoziţie inedită, la Consiliul Judeţean Arad!

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a deschis joi, împreună cu Rufino Delgado Montenegro, consulul onorific al Republicii Peru, Jose Miguel Viñals, consulul onorific al Spaniei şi Silviu Lugojan, consulul onorific al Italiei, vernisajul „Fonturi Latine. Cea de-a V Bienală de Tipografie Latino-americană”.

„Prin acest vernisaj, România, implicit Aradul, arată că face parte din marea familie a popoarelor vorbitoare de limbi de origine latină. Este o premieră pentru noi şi un nou pas pentru a ne cunoaşte mai bine. Prezenţa Excelenţelor lor, consulii onorifici ai Spaniei, Italiei şi Republicii Peru, arată că această expoziţie reprezintă o oportunitate de a construi noi legături între ţările noastre. Aradul se dovedeşte încă o dată un bun ambasador al culturii latino-americane”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

Expoziţia are drept obiective canalizarea şi răspândirea talentului şi producţiei designerilor de fonturi latino-americani nu doar în regiunea vastă ce se întinde din Mexic până în Argentina, ci şi în restul lumii. „Fonturi Latine” include caractere de text, de titluri, de design experimental, design de caractere non-alfabetice şi familii complete. De asemenea, sunt expuse exemple de aplicaţii şi utilizare cotidiană a acestor creaţii noi, ce îmbogăţesc de la an la an oferta tipografica internaţională. Expoziţia este una itinerantă, din 2012 fiind expusă în Manchester, Manila şi Timişoara, ultima sa oprire fiind la Belgrad.

La Arad, vernisajul este găzduit de Consiliul Judeţean Arad, fiind expuse circa 50 de lucrări grafice iar expoziţia s-a materializat graţie colaborării dintre Bienala de Tipografie Latino-Americană, Institutul Cervantes şi Universitatea Castilla-La Mancha, care se ocupă de promovarea Bienalei în Spania, dar şi cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici Arad, prin implicarea preşedintelui Onisim Colta.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.