Ezermester

Mi-am propus să nu mai scriu despre Gheorghe Falcă la rubrica de opinii, până după alegerile locale. Din păcate, nu e uşor să abandonezi, din punct de vedere gazetăresc, un asemenea personaj.

Aflat în cădere liberă în ochii arădenilor, primarul nostru este dispus să facă orice pentru un plus de imagine. Chiar şi cu riscul de a deveni ridicol.

Priceput la toate (de la drumuri şi poduri până la comunicare şi imagine, dar şi de la schi până la kangoo-jumps), Gheorghe Falcă ne demonstrează că este şi un mic Federer, în clipul de promovare a Cupei Davis de la Arad. Omul serveşte spectaculos, cu racheta, pe platoul din faţa Primăriei, mingea urcând până la cer! De fapt, clipul este unul de promovare a primarului, nu a Cupei Davis. Dacă se voia o promovare a evenimentului „serva” aia era dată de Marius Copil, un arădean cu nume în tenis, cunoscut pe plan internaţional, membru al echipei României de Cupa Davis. Dar nu, videoclipul de promovare, aşa cum spuneam, e centrat pe primarul Gheorghe Falcă – un adevărat ezermester. Lui trebuie să i se (re)facă imagine(a). Deci, ce să caute Marius Copil în clipul de promovare? Ce are Copil cu Cupa Davis? Că doar Falcă e-n tot şi-n toate, astfel încât nu ne-ar mira să-l vedem chiar şi pe teren, în 4 – 6 martie, la Sala Sporturilor…

Aşa stând lucrurile, îmi permit să le fac câteva sugestii celor din jurul primarului, dacă tot lucrează la „imaginea” sa. Oameni buni, vine primăvara şi odată cu ea vor reveni circurile în oraş. Nu alea electorale, că acolo Falcă nu are rival, ci alea cu reptile, elefanţi, dresori, clovni şi papagali. N-ar strica să le daţi o mână de ajutor, dacă tot aveţi la îndemână un om priceput la toate. Bunăoară, ar ieşi nişte clipuri de promovare fantastice cu Falcă în rol de dresor, cu biciul. Sau, cu Falcă la trapez. Sau, cu Falcă în rol de papagal. Pentru rolul de clovn are chiar şi ţinute adecvate (a apărut în presă cu ele). Ar fi indicat şi un număr de echilibristică în vârful turnului de la Primăriei, înainte de alegeri, sugerându-li-se, astfel, arădenilor că mai sus decât Gheorghe Falcă nu se va putea ridica nimeni… Cel puţin, nu în viaţa asta!

Glumesc, desigur, dar parcă nici de glumă nu-i bună asta, cu primarul ezermester.

Notă: Ezermester = meşter care se pricepe la toate (traducere aproximativă din maghiară)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.