Fac faţă ORIUNDE în lume! AU ABSOLVIT cursurile primii elevi ai şcolii de sudură a Patronatului Român (VIDEO)

Fac faţă ORIUNDE în lume! AU ABSOLVIT cursurile primii elevi ai şcolii de sudură a Patronatului Român (VIDEO)

Zi specială la şcoala de sudură a Filialei Arad a Confederaţiei Patronatului Român: Absolvenţii primei promoţii au susţinut, miercuri, examenul de absolvire.

Potrivit lui Marin Crişan, preşedintele Confederaţiei Patronatului Român – Filiala Arad, de acum, cei 12 absolvenţi sunt pregătiţi să lucreze în industria arădeană, iar după câţiva ani, timp în care vor acumula şi experienţă, vor putea să facă faţă oriunde în lume.

„Cursul a durat trei luni, constând în 120 de ore de teorie şi 240 de ore de practică. Am organizat lucrurile de o asemenea manieră încât cursanţii să poată merge şi la serviciu, organizând cursurile după-amiaza şi sâmbăta. De remarcat, că pe lângă cei care au venit din proprie iniţiativă, avem şi firme care şi-au trimis angajaţii să înveţe să sudeze la noi”, a precizat Marin Crişan.
20150128_105714
Acesta a spus că următoarea grupă de sudori va absolvi la Chişineu-Criş. Cei 26 de cursanţi de acolo au început să înveţe meserie încă luna trecută iar în februarie vor susţine, la rândul lor, examenul de absolvire. „După examenul de final, cursanţii primesc diplome eliberate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Ministerul Muncii. În ceea ce-i priveşte pe cei care doresc să se înscrie la şcoala noastră, trebuie să ştie că au nevoie de un act doveditor că au absolvit opt clase, adeverinţă medicală din care să rezulte că sunt apţi pentru meseria aceasta, copie de pe certificatul de naştere şi buletin. Am dorit astfel să reducem birocraţia şi să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de arădeni să înveţe o meserie la noi”, a subliniat Marin Crişan, preşedintele Confederaţiei Patronatului Român – Filiala Arad.
20150128_110902

Video: Călin Bibe

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.