Face NAVETA 250 de kilometri pentru a putea trăi! Povestea IMPRESIONANTĂ a unui om pe lângă care treci zilnic

Face NAVETA 250 de kilometri pentru a putea trăi! Povestea IMPRESIONANTĂ a unui om pe lângă care treci zilnic

Sute de arădeni trec pe lângă el zilnic, fără să îi știe povestea tristă.

Ioan face naveta 250 de kilometri, până la Arad, pentru a vinde produse artizanale, realizate chiar de el, în față la Ziridava. El vine din Țara Moților, unde are trei copilași de 4, 6 și, respectiv, 10 ani, pe care îi crește cu greu.

Acesta îndură și frigul și drumul lung pentru a asigura un trai familiei. Un arădean a făcut publică povestea sa pentru ca cei care doresc să facă o faptă bună să îl poată ajuta, fie cumpărându-i produsele, fie donând haine și mâncare pentru copii.

„Fac un apel umanitar acum de Sărbători tuturor prietenilor meu de pe facebok cu suflet bun. Acest minunat om din Țara Moţilor care face naveta 250 km la Arad să vândă aceste produse are o poveste. Are 3 copii şi îi e foarte greu să îi crească în zona de munte în care locuieşte. De aceea este nevoit să să vină în Arad să vândă pentru a supravieţui. Îl găsiţi în faţă la Ziridava, îl cheamă Ioan. Primeşte orice ajutor atât bănesc, cât şi hăinuțe și mâncare etc. pentru copii. Pe tot timpul cât stă în Arad doarme la Sânleani în frig într-o casă veche părăsită oferită de cineva. Copilaşii au vârstă de: fetiţele 4, respectiv 6 şi băiatul 10. Eu cunosc povestea lui bine deoarece în fiecare seară şi dimineaţă îl duc şi îl aduc cu maşina să poată să îşi care produsele. Am încredere în voi. Vă mulţumesc şi nu uitaţi să fiţi mai buni de sărbători”, a scris Macsim Vasile Valentin pe facebook.

  1. rezultatul va fi ca-l va amenda politia locala

    Raspunde
  2. Nu-l va amenda politia locala, motii au legea de partea lor,
    LEGE Nr. 33 din 18 mai 1996
    privind repunerea in unele drepturi economice a locuitorilor Muntilor Apuseni
    ART. 5

    Titularii legitimatiei pot valorifica produsele prelucrate din lemn la tirguri, piete, oboare, precum si in orice localitate din tara, fiind scutiti de orice taxa.
    Cind produsele sint transportate pe cale ferata, titularii legitimatiei beneficiaza pentru acestea de o reducere de 50% din tariful legal de transport, iar cind produsele sint transportate cu carutele, beneficiaza de dreptul de a pasuna animalele pe pasunile comunale intilnite in drumul lor, dar nu mai mult de o zi pe raza unei localitati, fiind obligati sa respecte regulile de pasunat stabilite.
    De inlesnirile prevazute la alin. 2 titularii legitimatiilor beneficiaza si la transportul spre domiciliu al produselor agricole obtinute prin valorificarea produselor prelucrate din lemn.
    Titularii legitimatiei beneficiaza de reducerea de 50% din costul biletului C.F.R. clasa a doua, atunci cind fac dovada ca se deplaseaza pentru valorificarea produselor expediate pe C.F.R.

    Raspunde
  3. Sa-l ajutam !
    Sa cumparam fiecare cate un produs facut de acest om,sa-si vanda repede marfa ca sa poata pleca acasa la familie de sarbatori ?
    Aradeni ,treceti pe la Ziridava si cumparati macar un o lingura de lemn ,ca va v-a fi utila in bucatarie.
    Doamne ajuta
    Sarbatori fericite la toti

    Raspunde
  4. Poate citesc articolul revendicatorii de ,,pensii speciale,,Să afle și dumnealor,evident cu merite,,excepționale,,în societatea noastră,cum trăiesc alți români,vitregiți de soartă. Poate se vor gândi mai bine dacă merită sau nu, să fie favorizați de societatea românească. Sau măcar să cumpere de la Ioan câteva obiecte din lemn,muncite din greu de acest om,tată a trei copii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.