Faci o fapta bună și beneficiezi de un masaj! Unde se întâmplă acest lucru?

Faci o fapta bună și beneficiezi de un masaj! Unde se întâmplă acest lucru?

Asociația Nevăzătorilor din Arad pune la dispoziția arădenilor un salon modern de masaj. Cei care vor apela la serviciile salonului nu doar că vor pleca mai destinși, dar vor și ajuta la integrarea persoanelor cu dizabilități de vedere.

Salonul se găsește în zona Boul Roșu, pe strada Heim Domokos, în proximitatea hotelului Gio. Lucrările au fost finalizate cu sprijinul unei finanțări oferite de Electrica, iar centrul este deschis publicului începând de astăzi, 10 august. Locația oferă atât servicii de masaj cât si de preso-terapie, un tratament corporal modern ce favorizează eliminarea toxinelor, ajută și îmbunătățește procesul de scădere a greutății corporale și circulația sangvină.

Centrul este parte a unui proiect mai larg, ce urmează să ajute nevăzătorii să învețe să trăiască independent, cu minim de suport din partea unui însoțitor, permițându-le astfel să se prezinte în fața unui angajator aproape la fel ca o persoană fără dizabilități. Masajul este una dintre meseriile în care persoanele cu dizabilități de vedere  pot performa la fel ca o persoană care nu se confruntă cu astfel de provocări.

„Ne bucurăm că, sprijiniți de Electrica, colegii noștri au o șansă reală la integrare socială și profesională, într-un mod în care și noi putem oferi societății ceva înapoi”, a declarat Florin Atimuț, președintele asociației.

Prezentă la lansarea centrului, Claudia Boghicevici, vicepresedinte al Consiliului Județean Arad, a apreciat dotările moderne ale acestuia, oferind de asemenea și sprijinul instituției pe care o reprezintă pentru continuarea proiectelor Asociației Nevăzătorilor și identificarea de noi oportunități de finanțare a inițiativelor acesteia.

Prin dotările sale, centrul va putea în timp oferi și alte posibilități de formare, precum si  asigurarea dobândirii  altor calificări.

Mare parte din finanțarea acestui proiect a venit din mediul privat, prin intermediul programului de granturi al Electrica. De asemenea, activitățile sunt susținute si de Asociația Ofensiva Tinerilor din Arad, care a sprijinit dezvoltarea acestui proiect, Primăria Municipiului Arad care a pus la dispoziție spațiul în care acest centru își desfășoară activitatea, dar și de alte firme și persoane fizice care au contribuit voluntar la desfășurarea acestei inițiative.

Mai multe detalii despre acest centru pot fi oferite de președintele Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Arad, Florin Atimuț, la numărul de telefon 0746 188 786 sau prin e-mail aranvr@gmail.com, dar și pe pagina de social media a organizației, la adresa https://www.facebook.com/profile.php?id=100004749616182.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.