Faci și tu asta DUPĂ SEX? Te poți pune ÎN PERICOL

Există anumite obiceiuri pe care foarte multe persoane le fac după sex, fără să-și dea seama că își pot pune în pericol sănătatea și relația.

Cu toții știm cât de important este să ne protejăm în timpul actului sexual, cea mai indicată fiind folosirea prezervativului deoarece este singura metodă care asigură protecție atât împotriva unei sarcini nedorite, cât și împotriva bolilor cu transmitere sexuală. De asemenea, este indicat să se evite sexul în timpul menstruației deoarece posibilele infecții pot ajunge direct în sânge, iar consecințele pot fi dintre cele mai grave.

Ceea ce facem după sex însă, este la fel de important, atât pentru sănătate cât și pentru relația cu persoana iubită.

Este recomandat un duș rapid pentru a ne feri de vreo infecție, precum și urinarea pentru a elimina posibili microbi.

Cu toate acestea, nu trebuie imediat după ce s-a încheiat partida de amor să ne ridicăm și să mergem la baie. Pertenerul se va simți, cel mai probabil ofensat, iar relația va avea de suferit.

Atât bărbații cât și femeile își doresc să stea mai mult în brațele partenerului pentru a se simți iubiți și doriți chiar și după ce focul pasiunii s-a stins.

Atenție și la discuțiile pe care le inițiem după sex. Nu este momentul potrivit pentru critici, jigniri sau discuții serioase, deoarece celălalt se poate simți vulnerabil. Dacă avem ceva de spus, o putem face cu diplomație și fără ca partenerul nostru să se simtă atacat, mai ales într-un asemenea moment.

Evident, nici angajarea într-o discuție telefonică lungă cu un prieten, imediat după sex, nu este în regulă, deoarece partenerul se va simți ignorat și chiar umilit.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.