A făcut ATAC CEREBRAL la numai 17 ANI de la o PASTILĂ pe care ȘI TU O IEI

A făcut ATAC CEREBRAL la numai 17 ANI de la o PASTILĂ pe care ȘI TU O IEI

Aceste pastile, deși sunt aparent inofensive și sunt folosite de milioane de persoane din întreaga lume, aproape că i-au adus moartea acestei adolescente. Ea a suferit un atac cerebral la numai 17 ani, iar medicii au fost nevoiți să-i îndepărteze o treime din craniu pentru a-i salva viața.

Grace Russell, o tânără din Marea Britanie, se afla în mașină când a simțit că îi amorțește partea dreaptă a corpului. Ea a fost dusă de urgență la spital, unde medicii au descoperit că avea o hemoragie în creier, cauzată de un atac cerebral.

Grace a stat în comă indusă două săptămâni, după care a suferit o intervenție chirurgicală. Doctorii i-au îndepărtat o treime din craniu pentru a reduce presiunea asupra creierului și i-au dat 20% șanse de supraviețuire.

Motivul acestei tragedii a fost pilula contraceptivă, care a cauzat formarea unui cheag de sânge în creier. Adolescenta nu s-ar fi gândit niciodată că poate păți așa ceva la o vârstă atât de fragedă.

Din fericire, după o perioadă lungă de terapie și tratament, Grace a reînvățat să umble și să vorbească, iar acum duce o viață aproape normală.

Anticoncepționalele pot favoriza apariția cheagurilor de sânge mai ales în cazul în care persoana care le ia este fumătoare, sedentară sau supraponderală.

operație

Sursa: Daily Mail

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.