Făina de greier a apărut pe piață. Unde va fi comercializată la Arad

Făina de greier a apărut pe piață. Unde va fi comercializată la Arad

Făina de greier își face încet – încet intrarea și pe piața românească, în special în magazinele care comercializează produse bio, după ce Comisia Europeană a aprobat, anul trecut, folosirea acestui produs în alimentația publică.

Cu un gust neutru și cu un important aport de proteine, dar și de vitamina B12 și fier, făina de greier se folosește îndeosebi în industria de panificație, dar se poate adăuga și în smoothie, omletă, supă, budinci etc.

Prețul făinii de greier este unul destul de mare: 100 de grame de pulbere costă aproape 100 de lei, însă avantajul e că, datorită conținutului ridicat de proteină, se folosește în cantități mici în preparate.

Produsul nu a apărut încă pe piața din Arad, dar este de așteptat să-l găsim, cât de curând, pe rafturile magazinelor, prima dată în cele care comercializează produse bio iar mai apoi și în celelalte. „Noi nu avem deocamdată și nici nu am primit nici o ofertă de comercializare a acestui produs”, a declarat, pentru NewsAr.ro, Claudia Chișiu, manager și asociat al magazinului Everbio – vârful de lance în ceea ce privește magazinele bio din Arad.

Foto: bakeryinfo.co.uk

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.