Falcă a revenit la Arad cu poftă de lucru: Ce planuri are cu Ştrandul sau cu Casa de Cultură a Sindicatelor

Falcă a revenit la Arad cu poftă de lucru: Ce planuri are cu Ştrandul sau cu Casa de Cultură a Sindicatelor

Reîntors din periplul londonez, primarul Gheorghe Falcă a susţinut o conferinţă de presă ale cărei principale subiecte au vizat calitatea lucrărilor executate în Arad, extinderea Ştrandului Neptun, viitorul Casei de Cultură a Sindicatelor şi reabilitarea străzii Hunedoarei.

Astfel, Gheorghe Falcă a anunțat că municipalitatea va organiza în următoarele săptămâni mai multe dezbateri cu arădenii, prima fiind programată în 23 iunie. Aceasta se referă la un nou regulament de avizare, executare, urmărire și recepționare calitativă a lucrărilor la carosabil, trotuare, platforme, alei și zone verzi. Proiectul propus al acestui regulament poate fi consultat aici: http://www.primariaarad.ro/proiecte.php?action=part&sid=887.

Alte consultări publice vor viza necesitatea realizării de noi legături între malurile Mureșului (pasarele, poduri) în perspectiva reconversiei civile a Cetății Aradului (programată pentru 25 iunie), respectiv propunerile de elaborare a unui nou plan urbanistic pentru dezvoltarea Ștrandului Neptun, prin extinderea în jurul Cetății. Reprezentanții municipalității vor prezenta viziunea Primăriei privind viitorul zonei de agrement, în cadrul audierii publice care se va desfășura în 18 iunie, la ştrand.

O altă temă pentru consultări este viitorul Casei de Cultură a Sindicatelor și oportunitățile de revitalizare ale zonei adiacente ca ansamblu. „Lucrările mari de infrastructură grea sunt finalizate, trecem la nivelul lucrurilor mai frumoase, vrem să discutăm viitorul zonei din jurul Casei Sindicatelor, dorim să vedem opinii despre ce ar fi potrivit, nu numai pentru Casa Sindicatelor, ci și cu celelalte obiective din apropiere, inclusiv Tricoul Roșu”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Acesta a anunţat că inaugurarea oficială a noii pasarele pietonale de acces la Ștrandul Neptun va avea loc în 25 iunie și va fi marcată de un eveniment în nocturnă.

De asemenea, Gheorghe Falcă a anunţat că va începe modernizarea străzii Hunedoarei (zona Piața Sărbească – str. Andrei Șaguna). Strada, în lungime de 724 de metri, face parte din lotul aprobat în programul PNDL, reabilitarea ei fiind una din cele mai dificile lucrări ale proiectului. Strada a fost predată constructorului, care va începe organizarea de șantier.

Primarul Aradului a precizat că Ministerul Dezvoltării nu a trimis până acum cota de finanțare la care s-a angajat prin programul PNDL iar investiția începe exclusiv din fonduri locale.

Gheorghe Falcă a mai anunțat că, după finalizarea lucrărilor pe strada Hunedoarei, Primăria Municipiului Arad va interveni şi pentru modernizarea străzilor adiacente.

  1. eu linistit o sa fiu cand o sa scrieti ca plecat din Arad! pana atunci sa traiti voi cu el si cu slehta lui!

    Raspunde
  2. Falcone a dat -o in bara rau vu parcul Eminescu, amu se strofoaca sa o dreaga cumva cu strandul , partea buna este ca aradenii sant satui de aberatiike lui, si fac pariu ca din pura disperare electorala o sa scoata si taxa din zona comerciala.

    Raspunde
  3. Eu astept sa lanseze ideea acoperirii Muresului cu poduri si atunci Muresul va deveni alee pietonala.

    Raspunde
  4. Acum ca sa intors poate ne spune cand se va apuca sa faca locuri de parcare si asfaltari in Micalaca pe strazile din jurul viitorului Kauffland in cadrul programului de reabilitare a cartierului anuntat acum vreo 2 luni. Niciodata acest cartier nu a aratat asa deplorabil ca acum.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.