Falcă, acuzat că doreşte DESFIINŢAREA Parcului Eminescu la numai trei ani de când a cerut modernizarea acestuia!

Falcă, acuzat că doreşte DESFIINŢAREA Parcului Eminescu la numai trei ani de când a cerut modernizarea acestuia!

Primarul Gheorghe Falcă este acuzat că doreşte desfiinţarea Parcului Eminescu la numai trei ani de când a cerut modernizarea acestuia.

Într-o postare pe pagina personală, Claudiu Cristea avertizează că „Parcul Eminescu e pe cale de a fi desființat și transformat într-o parcare acoperită cu beton armat peste care s-ar planta iarbă și tufe. Tavanul parcării va coincide cu cota digului Mureșului. Gheorghe Falcă ne asigură că orașul musai are nevoie de această investiție. Mai mult, el invocă masterplanul de circulație aprobat în 2010 deși acel document (pe care-l cunosc bine) nu vorbește de nici o parcare în parcul Eminescu ci în cu totul altă parte — sub piața Primăriei. Nici nu bănuiți că, la un an de la aprobarea masterplanului, același primar, mare strateg și vizionar, a cerut consiliului local să aprobe un studiu de fezabilitate prin care să «reabiliteze și modernizeze» Parcul Eminescu”.

Cristea le reaminteşte arădenilor că, acum trei ani, primarul Falcă cerea Consiliului Local Arad să aprobe modernizarea respectivului parc. „Astfel se năștea Hotărârea 315 din 28 decembrie 2011 prin care parcul central al orașului urma să să fie «reabilitat» și «modernizat». E un deliciu astăzi să citez expunerea de motive a primarului: «Proiectul Reabilitare și modernizare parc Mihail Eminescu din Municipiul Arad intenționează să ofere atât locuitorilor cât și celor care sunt în trecere un spațiu estetic vizual și util în același timp dacă ținem cont că arborii sunt surse vii și sigure de oxigenul de care avem atâta nevoie» (Primar Gheorghe Falcă, Expunere de motive — Hotărârea 315/2011). Vai, vai, vai, câtă grijă acordată spațiilor verzi. Emoționant. Câtă atenție pentru arborii care sunt «surse vii și sigure de oxigenul de care avem atâta nevoie».
La nici 3 ani de la acestă magistrală expunere de motive în favoarea aerului curat, spațiilor verzi, a arborilor seculari domnul primar, mare vizionar și strateg, vine și ne propune, nici mai mult nici mai puțin, decât desființarea acestei oaze și înlocuirea ei cu o parcare? Curat caraghioz! Curat mișel! Curat murdar!”,
arată Claudiu Cristea, continuând: „Cum vine asta? Ce administrație e asta care finanțează un studiu de fezabilitate, îl aprobă, iar după câțiva ani îl neagă printr-un alt studiu, de asemenea finanțat, de asemenea aprobat? Pentru cei care se mai îndoiesc: aceasta este adevărata față a administrației Falcă. O administrație dominată de arbitrariu, diletantism, clientelism și, veți vedea, ilegalități”.

Loading...
  1. Cu Cristea ne cunoastem personal si nu prea pot spune ca ne agream…dar…aici in acest caz sunt deacord cu postarea sa.nu este posibil sa faca Falca ce vrea si sa distruga orasul dupa bunul sau plac.AJUNGE,ca si aradean (de multe generatii)…nu accept sa vina un parvenit din exterior si sa puna beton acolo unde este verde.

    Raspunde
  2. Ma uitam ieri pe niste imagini cu Sighisoara si nu am putut sa nu ma gandesc ca daca Sighisoara sau Sibiul ar fi avut un primar oltean crescut la tara intr-o localitate cu mult verde si care cand vede verde vede material lemnos valorificabil (destinat exploatarii: pentru foc, cherestea etc.) care in mod reflex pune mana pe drujba, un individut mic, patetic, jenant si arogant care crede (urmare a studiilor de la o facultate de constructii) ca betonul si asfaltul sunt frumoase si ca verdele este materie prima si destinatie pentru topor, atunci mi-am imaginat frumusetea constructiilor fara suflet si fara viata de tipul vilelor de prost gust, a bordurilor si pavajelor din beton vibropresat prost montate si exagerat de scumpe cum iau locul cladirilor invechite si depasite din orasele patriei.
    Ba baieti, nenea asta pe care l-ati votat de primar nu este altceva decat un drujbist care se crede oracol si decide cu aroganta, singur, fara consultari (sau poate se consulta cu lingai semianalfabeti) ca noi toti impartasim viziunea lui despre beton.
    Noi trebuie sa-i amintim lu Ghita ca nu toti ne-am nascut si crescut la tara, in saracie cu buda in fundul curtii la care ajungi prin noroi si deci nu impartasim ferocitatea betonarii a tot ce se poate …. si chiar si a ce nu se poate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.