Falcă, VIRULENT după ultimile tăieri de copaci şi sancţiunea de la Garda de Mediu: „Vom contesta în instanţă această amendă”

Falcă, VIRULENT după ultimile tăieri de copaci şi sancţiunea de la Garda de Mediu: „Vom contesta în instanţă această amendă”

Administraţia publică arădeană, acuzată mai mereu că are ceva împotriva zonele verzi din oraş, continuă să-şi ridice lumea în cap după ce în ultimele zile a tăiat mai mulţi arbori din municipiu.

În plus, tot din acest motiv, municipalitatea a fost amendată de Garda de Mediu.

Toate acestea l-au făcut pe primarul Gheorghe Falcă să reacţioneze virulent. Într-un comunicat de presă se arată că „Primăria Municipiului Arad a demarat campania de înlăturare a copacilor care au fost afectaţi de furtuna violentă din după-amiaza zilei de 17 septembrie 2017.  Operatorii de la spaţii verzi înlătură zilele acestea crengile rupte, copacii rupţi sau dezrădăcinaţi, dar şi pe cei înclinaţi, care în cazul unor fenomene extreme ar constitui reale pericole pentru cetăţeni.  Mai mult decât atât, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a cerut să fie toaletaţi toţi copacii”.

„Lucrăm în zona grădiniţelor şi a şcolilor pentru a îndepărta copacii înclinaţi care pot constitui un pericol în cazul unor fenomene violente. Surprinzător, azi, ne-am trezit cu Garda de Mediu, care ne-a amendat pentru că am tăiat un copac înclinat care se afla pe o stradă în apropierea unui trotuar. Vom contesta în instanţă această amendă şi transmitem clar tuturor instituţiilor că responsabilitatea a ceea ce însemnă intervenţiile după furtună este a Primăriei. Cine doreşte să fie responsabil, să fie responsabil şi când apare un incident”, a declarat primarul Gheroghe Falcă.

Potrivit comunicatului, până în acest moment pe lista Primăriei se află „33 de arbori care urmează să fie înlocuiţi”. „Inventarierea la nivelul municipiului Arad continuă, mai ales că majoritatea copacilor au depăşit vârsta maturităţii”, se mai precizează în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.