Falcă e sinonim cu trecutul. Ce se întâmplă la PNL Arad

Falcă e sinonim cu trecutul. Ce se întâmplă la PNL Arad

Liberalii arădeni par să fi înțeles că Gheorghe Falcă nu va mai fi un produs vandabil în 2020. Nu mai e nici acum, de fapt, acesta menținându-se doar conjunctural și cu mari eforturi pe linia de plutire. Și doar temporar.

Peste trei ani, orice alăturare cu persoana sa va însemna o sinucidere politică. Acest lucru par să-l fi înțeles liberalii arădeni, la cei de la municipiu mă refer, de unde îmi parvin semnale încurajatoare: S-a reactivat Clubul Liberal (o tradiție a vechiului PNL), se constituie un birou consultativ în care să se țină seama de părerile specialiștilor în diferite domenii, se încearcă, practic, o reconstrucție de perspectivă. Deciziile politice cu implicații în administrația publică vor fi luate de specialiști, cooptați în comisiile partidului, după care vor fi supuse dezbaterii, într-un birou consultativ. Care birou va fi format din reprezentanții comisiilor reunite. O asemenea procedură vine să încheie era lui „eu știu tot” în PNL Arad și transferă decizia spre cei care, într-adevăr, pot oferi soluții. Adică, specialiștilor, profesioniștilor pe domenii de activitate, ale căror voci au fost prea puțin ascultate până acum.

Faptul că lucrurile încep să se miște într-o anumită direcție la PNL Arad nu cred că este întâmplătoare. Organizația Municipală e condusă, acum, de un președinte provenit din vechiul PNL: Sergiu Bîlcea. Îmi place să cred că acesta are rolul principal în schimbările de care spuneam. Și care trebuie să continue, obligatoriu, dacă partidul vrea să aibă un cuvânt de spus la alegerile locale din 2020. Dacă vrea să constituie o alternativă viabilă la PSD și să ofere un candidat credibil la Primărie, altul decât Falcă. Pentru că e limpede că PNL Arad se pregătește să intre în era post-Falcă.

Ceea ce se întâmplă la municipiu, la PNL, poate avea implicații pozitive și în Organizația Județeană a liberalilor: Sergiu Bîlcea este prim-vicepreședinte al acesteia și, foarte important, este vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, poziție din care poate coagula partidul. Poate, am spus. Cu condiția să fie lăsat. Și ajutat!

Loading...
 1. tarziu. PSD a lucrat si lucreaza deja pt 2020. voi abia incepeti. si Falca e tot acolo. cat timp e Falca acolo nu veti creste. deci pa pa si la revedere

  Raspunde
 2. Eroare….primul care trebuie inlăturat este bâlcea, un om fără veleități dar purtător sârguincios de țuca, când la unul, când la altul. Să nu uităm că i-a tras clapa lui galis si neluțucare l-au făcut dintr-un ilustru șofer mare om politic….

  Raspunde
 3. Liberalismul arădean a murit de mult. Nu există ca opțiune politică, ci doar ca gașcă de interese. Dar nici PSD-ul nu-i altfel…

  Raspunde
 4. Până când politicienii actuali nu înțeleg că ei sunt în slujba cetățeanului și nu invers, orice manevre interne în organizațiile politice, sunt sortite eșecului total. A sosit momentul schimbării radicale a comportamentului și a respectului politicianului față de cei care își pun nădejdea , prin vot, în el. Sunt oameni politici respectabili și implicați, dar care nu sunt lăsați să se exprime liber și să contribuie la bunul mers al lucrurilor în favoarea cetățenilor, tocmai de acești atotștiutori și dictatori care conduc destinele politice ale momentului. Așadar, trebuie să se producă schimbarea conducerilor organizațiilor politice județene, cu sau fără voia liderilor actuali.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.