Falcă i-a luat faţa ministrului Dezvoltării şi a prezentat bazinul de polo din Subcetate (FOTO). Stadionul, pe când?

Falcă i-a luat faţa ministrului Dezvoltării şi a prezentat bazinul de polo din Subcetate (FOTO). Stadionul, pe când?

Nici nu au apucat bine reprezentanţii PSD Arad să anunţe ziarele că peste două zile va sosi la Arad Vasile Suciu, ministrul Dezvoltării, că liberalii s-au şi organizat şi au prezentat presei principalul obiectiv pentru care reprezentantul guvernului vine în oraşul nostru. Este vorba despre bazinul de polo din subcetate.

Acesta este finalizat, nedat în folosinţă. Motiv pentru care primarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad, a declarat: „Constatăm că în România un lucru început în 2008 se poate finaliza cu mare dificultate în 2019. Nici până în acest moment nu ştim ziua în care arădenii vor avea acces la acest bazin. Am trimis protocolul în luna ianuarie, a fost refuzată semnarea lui. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în februarie. Dintr-o dată aflăm că domnul ministru doreşte să inaugureze bazinul de polo. Eu sunt bucuros că doreşte să vină la Arad, doar că trebuie să ştie că inaugurarea se poate face numai după ce avem un protocolul semnat. În al doilea rând, trebuie să recuperăm de la CNI aproape 1 milion de lei, echivalentul  cheltuielilor de întreţinere a acestui bazin. Chiar şi după semnarea protocolului mai sunt câţiva paşi de făcut: să intrăm în Consiliul Local, să aprobăm organigrama şi în final să angajăm personal. De aceea, cred că o inaugurare se face numai după ce ai parcurs aceşti paşi şi mai ales când ştii că cetăţeanul poate să intre pe uşa acestui obiectiv începând chiar din următoarea zi. Constat cu regret că pe politicieni îi interesează mai mult festivităţile şi mai puţin dacă cetăţenii beneficiază de aceste investiţii.” 

Cu alte cuvinte, Falcă l-a lăsat în offside pe ministru. În plus, a amintit de contribuţia adusă de municipalitate la construirea bazinului, minimalizând în acest fel rolul guvernului (care a suportat cea mai mare parte din costuri). Să cităm din comunicatul Primăriei Municipiului Arad:
„Valoarea  totală a investiției s-a ridicat la 23.140.051 de lei, din care 30% (6,7 milioane de lei) a reprezentat contribuția municipalității arădene, care în plus a pus la dispoziție terenul și a realizat toate utilitățile.
Complexul din Subcetate are două bazine: unul mare, de 33,3 metri lungime, 25 de metri lățime și o adâncime de 2,3 metri și unul mai mic, cu scop didactic și de agrement, care are 25 de metri lungime și 12,5 metri lățime. Baza Sportivă realizată în Cartierul Subcetate mai cuprinde o tribună cu 400 de locuri, vestiare și cabine de duș.
Baza va fi administrată de S.C. Recons S.A, societate din subordinea Consiliului Local Arad care mai administrează și patinoarul municipal și ștrandul «Neptun».
Municipalitatea așteaptă acum propunerile arădenilor pentru dezvoltarea zonei adi-acente cu noi spații destinate sportului.

Desigur, ministrul Suciu va avea şi el o replică pentru Gheorghe Falcă. Dar, acest lucru e mai puţin important pentru arădeni. Aceştia vor acces la bazin, dincolo de ieşirile politicianiste ale potentaţilor zilei, indiferent că sunt de la PNL sau PSD. Aşa cum îşi doresc şi finalizarea stadionului „Francisc Neuman”, de exemplu, o altă investiţie aşteptată – deocamdată, în zadar – cu sufletul la gură de întreaga suflare fotbalistică a Aradului, dar nu numai.

Loading...
  1. Oricum sau investit cretin 5 milioan de euro. Nu poti sa faci un bazin de polo unde sa nu poti tine niciun concurs oficial de inot. Peste tot in lume sunt bazine de 50 m olimpice si ele se amenajeaza pt partidele de polo. Si nu cred sa avem o echipa de polo care sa joace in Champions si care are nevoie de bazinul lui. Si cu 400 de locuri pt spectatori nu faci mare lucru. Nici macar la Arad.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.