Falcă, pus la zid în cazul CET: „Pentru a-și ascunde neputința, primarul a mimat faptul că nu cunoștea problema”

Falcă, pus la zid în cazul CET: „Pentru a-și ascunde neputința, primarul a mimat faptul că nu cunoștea problema”

Deși cunoștea situația gravă a furnizorului de termoficare CET Arad, aflat în pericol iminent de a rămâne fără gaz, primăria a preferat să amâne rezolvarea, lăsând cetățenii să beneficieze o bună perioadă de căldură redusă și furnizorul să înregistreze pierderi prin funcționarea în regim parțial, se arată într-un comunicat de presă al USR.

USR Arad constată că pentru actuala conducere a municipiului este mai importantă lupta politică decât identificare unor soluții reale. Așa reiese din corespondența purtată pe parcursul mai multor luni (o puteți consulta la adresa goo.gl/x7u4sF, sau mai jos), începând cu noiembrie 2017, între CET Arad SA, CET Hidrocarburi SA, furnizorul de gaz  și Primăria Arad. Deși exista o singură soluție de moment, cea a alocării de fonduri de la bugetul local, primarul Gheorghe Falcă a preferat să exploateze politic impasul, prelungind nejustificat disconfortul arădenilor care au primit în aceste zile căldură în regim parțial.

„Pentru a-și ascunde neputința, primarul a mimat faptul că nu cunoștea problema, deși hârtiile spun altceva. Mai mult, a acuzat nejustificat furnizorul de gaz, utilizând expresii care nu au ce căuta în relațiile comerciale. Problema CET-ului este veche, iar în locul unei soluții care să rezolve odată pentru totdeauna situația, vedem cum primăria pune populația la încercare. An după an, sunt aruncați bani pe fereastră, pentru acoperirea găurilor și a managementului defectuos. Astăzi se vor aloca 4 milioane, care nu vor ajunge nici pentru februarie. După ce a gestionat sistemul de termoficare 14 ani, îi cer primarului să ne spună cine va deconta disconfortul arădenilor și mai ales, din buzunarul cui vor fi acoperite pierderile înregistrate de CET ca urmare a funcționării parțiale?”, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.