Falcă şi Căprar se-ncoardă la conducerile centrale ale PNL şi PSD

Falcă şi Căprar se-ncoardă la conducerile centrale ale PNL şi PSD

După ce liderul PNL Arad Gheorghe Falcă a anunţat zilele trecute că nu amână, conform indicaţiilor lui Ludovic Orban, lansarea candidatului liberal la funcţia de primar al Aradului, a venit rândul liderului PSD Arad Dorel Căprar să se „încorde” la conducerea centrală a propriului partid.

Astfel, deşi preşedintele PSD Marcel Ciolacu i-a solicitat lui Dorel Căprar să amâne Conferinţa Extraordinară de alegeri a PSD Arad până la o dată care să permită prezenţa liderilor de la centru la Arad, preşedintele social-democraţilor arădeni a refuzat să dea curs solicitării.

Dar, iată ce a solicitat conducerea centrală a PSD:

Adresă la care PSD Arad a răspuns:

Ulterior răspunsului oferit conducerii centrale a PSD, deputatul Dorel Căprar a transmis următorul comunicat de presă:

Conferința de alegeri a PSD Arad va fi organizată în 7 februarie, în conformitate cu decizia Comitetului Executiv Național

În această după amiază, mi-am exprimat regretul, printr-o adresă transmisă președintelui interimar Marcel Ciolacu și secretarului general interimar Paul Stănescu, pentru faptul că nu reușesc să participe la Conferința Extraordinară de alegeri a Organizației Județene PSD Arad, programată pentru data de 7 februarie, de la ora 17.00.

Mi-aș fi dorit ca la această conferință să poată participa și reprezentanți ai conducerii centrale, dar cu toate acestea, nu putem accepta o amânare a alegerilor în cadrul PSD Arad, având în vedere decizia Comitetului Executiv Național și cea a Comitetului Executiv Județean, care în data de 4 februarie 2020 a stabilit data și ora organizării Conferinței extraordinare.

Este nestatutar să amânăm organizarea alegerilor, încălcând astfel decizii ale forurilor de conducere la nivel central și la nivel județean. Mai mult, această conferință județeană nu suferă amânare, având în vedere că suntem în mare întârziere cu deciziile interne ce trebuie adoptate pentru buna organizare a alegerilor locale, având de stabilit inclusiv listele de candidați pentru primării, consilii locale și consiliul județean.

Așadar, vineri, 7 februarie 2020, va avea loc Conferința Extraordinară de alegeri a PSD Arad, unde sper, totuși, că domnul președinte Marcel Ciolacu sau domnul secretar general Paul Stănescu ne vor face onoare să fie prezenți, având în vedere că în aceste zile întreprind vizite în Transilvania.

Dorel Căprar,
Președintele PSD Arad

Aşadar, vineri, 7 februarie 2020, PSD Arad organizează Conferinţa Extraordinară de alegeri iar PNL îşi lansează candidaţii, inclusiv la funcţia de primar al Aradului, ambele evenimente neavând girul conducerilor centrale ale celor două partide. Ce se va întâmpla ulterior rămâne de văzut. Dacă ar fi să ne întrebaţi pe noi, v-am răspunde că nu se va întâmpla nimic. Adică, va rămâne cum au hotărât cei de la Arad.

  1. sper sa-i execute de la Bucuresti pe amandoi. nu sunt decat niste baroni locali fara care Aradul ar fi mult mai linistit

    Raspunde
  2. profita amandoi de conducerile slabe ale celor doua partide. ia sa-i fi facut una ca a asta lui Nastase sau Basescu ca zburau de nu se vedeau

    Raspunde
  3. Am auzit prin targ ca astia de la PSD il vor lansa pe … Bulumacu , pt. candidatura la primaria Arad , de urmarit !

    Raspunde
  4. În această „afacere” este nevoie a se cunoaște motivele ambelor părți. Dacă interimarii din București au decis amânarea au făcut-o pentru a se concentra acum pe criza creată de individul ce clipește la majusculele KWI. Este absolut normal ca atunci când ești angajat într-un război frontal să faci tot posibilul ca supărărilor dinăuntrul trupei să le dai atenția cuvenită doar după ce încleștarea va degaja un câștigător. La Arad sigur sunt și alte probleme care au fost lăsate în aer multă vreme tocmai în speranța că o conferință județeană va desluși necazurile. Or, organizarea acesteia fără un minim arbitraj de la conducerea centrală va reporta problemele viitoarei conferințe, și mai mult decât atât va menține o stare ușor conflictuală. Cunoscându-i pe ambii „beligeranți” și având totuși un statut neangajat politic, chiar neutru, înclin să cred că la mijloc stau multe emoții( sentimente ce atestă, pe bună dreptate slăbiciunea umană) peste care orice om politic ar trebui să treacă. E mai importantă acțiunea politică pe termen lung decât orice alt câștig izvorât dintr-o victorie personală de etapă. Asta o spune un fost țărănist unor prieteni. Dorel Căprar ar trebui să facă un pas înapoi, indiferent de riscuri sau de angajamente, și să lase partidul să-și continue acțiunea. De cealaltă parte Ciolacu și Stănescu nu dau semne că știu cum să poarte războiul și par din ceea ce spun că fac doar un joc de glezne doar să arate fraierilor, că există. Poate că PSD-ul chiar ar merita și o palmă dinăuntrul unei organizații care în timp a creat destule probleme.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.