Familie din Afganistan cu doi copii, pe jos spre Occident!

Familie din Afganistan cu doi copii, pe jos spre Occident!

În speranţa unei vieţi mai bune şi a siguranţei, o familie din Afganistan a pornit spre Occident însă drumul s-a încheiat în România, la Nădlac. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat la sfârşitul săptămânii trecute cinci persoane, trei adulti si doi copii, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, având intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Este vorba despre o familie formată din mamă, tată şi doi copii, unul dintre aceştia de doar doi ani, din Afganistan şi un bărbat din Iran care au fost depistaţi în timp ce se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat.

„În data de 04 octombrie, în jurul orei 03,00, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a depistat un grup de cinci persoane  (trei adulţi – doi bărbaţi şi o femeie – şi doi copii) care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând astfel să treacă ilegal frontiera de stat. Cele cinci persoane au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de patru cetăţeni afgani şi un cetăţean iranian, cu vârste cuprinse între 2 şi 38 de ani, care au declarat că doreau să ajungă in Spaţiul Schengen”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Celor trei adulţi s-au ales cu dosare penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.