„Fără penali în funcții publice”! Arădenii sunt aşteptaţi să adere la iniţiativa USR

„Fără penali în funcții publice”! Arădenii sunt aşteptaţi să adere la iniţiativa USR

Uniunea Salvați România îi așteaptă, începând de astăzi, pe toți cei care doresc să semneze în sprijinul inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice”, la cortul amplasat în fața magazinului Ziridava. Voluntarii USR Arad vor fi prezenți la cort zilnic, între orele 10 şi 14 și 16 şi 18.

Acest demers reprezintă un act de curaj, fiind singura inițiativă de curățare a clasei politice, susținută cu adevărat de un partid politic, în cei 28 de ani de democrație post comunistă. USR este implicat cu toate organizațiile sale în strângerea celor 500000 de semnături necesare inițiativei cetățenești de modificare a Constituției, prin care cei condamnați definitiv la pedeapsa cu închisoarea nu mai pot fi aleși în administrația locală, în parlament sau ca președinte al României.

Echipa USR Arad si-a propus să strângă un număr de 30.000 de semnături până la încheierea campaniei, peste 6 luni. Ne bazăm pe toți locuitorii județului, pe cetățenii dornici de eliminarea de pe scena politică a acelora care, în loc să administreze, se preocupă de rezolvarea propriilor probleme penale.

„Ne-am asumat un număr atât de mare de semnături pentru că noi cunoaștem bunul simț al arădenilor, oameni harnici și cinstiți, pentru care integritatea este importantă. În același timp, știm că nu va fi ușor. Demararea proiectului a generat o opoziție concertată a primarilor din partidele clasice. Unii au întârziat aprobările pentru corturi, alții le-au refuzat fără motiv sau au cerut sume astronomice pentru ocuparea spațiului public. În sectorul 3 din București, primarul Robert Negoiță (PSD), i-a hăituit cu poliția locală pe colegii care au montat cortul, deși scurgerea a 30 de zile de la depunerea cererii de autorizare conduce la aprobarea sa tacită, conform OUG 27/2003 (articolului 1, punctul (2), litera a). USR va lupta cu toate puterile pentru a elimina din politică astfel de personaje, a declarat Vlad Botoş, preşedintele USR Arad.

  1. In sfarsit,AI CU CINE”.Haideti sa incercam sa schimbam legile prost facute.Daca nu ne implicam noi,atunci ,cine?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.