O fată de 16 ani a încercat să iasă ILEGAL din ţară

O fată de 16 ani a încercat să iasă ILEGAL din ţară

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o tânără în vârstă de 16 ani care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de un document aparţinând unei alte persoane.

În data de 14.06.2015, la ora 16,40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageră într-un autoturism marca Ford, condus de un cetăţean român, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile române.

Iancu Daniel, Comisar şef de poliţie, a declarat: „La efectuarea controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care aceasta a  fost condusă la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că  persoana  în cauză este o minoră  în vârstă de 16 de ani, domiciliată pe raza judeţului Timiş, care a declarat faptul că dorea să ajungă în Franţa la părinţii săi şi îşi pierduse cartea de identitate.”

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria minorei, care  a fost preluata de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Arad, iar în cauză s-au întocmit  actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.