Femeie carbonizată în urma unui incendiu izbucnit la o casă (FOTO/VIDEO)

Femeie carbonizată în urma unui incendiu izbucnit la o casă (FOTO/VIDEO)

O femeie a decedat într-un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Șiria.

Pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit, miercuri seara, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La locul evenimentului a fost alocată și o ambulanță SAJ.

De asemenea, în sprijinul forțelor prezente au acționat și pompierii voluntari ai SVSU Șiria.

La sosirea pompierulor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii locuințe, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

Concomitent cu acțiunea de stingere, pompierii au acționat și pentru căutarea – salvarea posibilelor victime, întrucât în apelul pe 112 s-a precizat că există posibilitatea ca o persoană să fie surprinsă în interior. În urma recunoașterii efectuate, a fost identificată o victimă carbonizată, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 93 de ani.

„Incendiul a fost lichidat. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și o încăpere a locuinței pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Pompierii militari arădeni vă reamintesc măsurile care trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești.

– nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă în acelaşi timp;

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu;

– nu amplasaţi conductorii electrici aflați sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora;

– nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolați corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate  la  aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate.”, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Sursa foto/video: ISU Arad

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.