Femeie găsită decedată într-o casă cuprinsă de flăcări

Femeie găsită decedată într-o casă cuprinsă de flăcări

Coșurile de fum necurățate, amplasate necorespunzător sau cu defecțiuni pot provoca tragedii, avertizează pompierii arădeni.

În această dimineață, in jurul orei 8.30, Detașamentul de Pompieri Ineu – Garda de Intervenție 2 Chișineu Cris, a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu in localitatea Zerind.

„La intervenție s-au deplasatdouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială SMURD,  în sprijin fiind solicitat și SVSU Zerind. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent in interiorul unei clădiri de locuit (fost canton CFR). În apelul telefonic s-a făcut precizarea că este foarte posibil ca în locuința cuprinsă de flăcări să fie surprinsă o persoană dar și butelii. După localizarea incendiului și pătrunderea pompierilor in interior, a fost găsită o victimă de sex feminin, în vârsta de 85 ani, decedată”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore de intervenție, fără a se propaga la alte imobile. În incendiu au ars bunurile din cele două camere ale locuinței.

Incendiul a fost cauzat de un coș, canal sau burlan de evacuare a fumului necurățat, cu defecțiuni sau amplasat necorespunzator față de materialul combustibil.

„Chiar dacă sezonul rece este pe sfârșit, reamintim populație că hornurile trebuie să fie curățate, reparate și amplasate la o distanță de siguranța fata de materialele combustibile(grinzi). Este interzisă depozitarea in podurile caselor sau in apropierea coșurilor de fum a materialele ușor combustibile”, informează purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.