Femeie salvată de pompieri din casa cuprinsă de flăcări

Femeie salvată de pompieri din casa cuprinsă de flăcări

Un incendiu a avut loc luni dimineața la o casă situată pe strada Rozelor din municipiul Arad.

Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare și două echipaje SMURD.

Pompierii au scos din casă o victimă, o femeie în vârstă de 76 de ani. Aceasta a fost preluată de echipajul medical SMURD TIM, fiind conștientă și cooperantă. Femeia a refuzat transportul la spital.

S-a acționat pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului care s-a manifestat la nivelul unei încăperi, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs la tabloul electric.

UPDATE/  Atenție la instalațiile electrice!

„În această dimineață, în jurul orei 10.15 pompierii militari ai Detașamentului Arad au intervenit de urgență cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială cu modul pentru descarcerare și două echipaje SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din municipiul Arad, strada Rozelor. În apelul telefonic s-a făcut precizarea că este posibil ca în locuință să fie surprinsă o persoană.  Ajunși la locul interventiei pompierii au acționat pentru evacuarea victimei, o femeie în vârstă de 76 de ani, care prezenta simptome ușoare de intoxicare cu fum. Aceasta a fost asistată de echipajul SMURD TIM dar a refuzat transportul la spital. Incendiul izbucnit din cauza unui scurtcircuit la tabloul electric s-a manifestat la nivelul unei încăperi, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Incendiul a fost lichidat prompt, astfel încât flăcările nu s-au extins la celelalte încăperi ale casei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” Arad le reaminteşte cetățenilor măsurile care trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

NU IMPROVIZAŢI!

Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

ATENŢIE LA APARATELE ELECTRICE SUB TENSIUNE!

Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, aerotermă, reşou, fier de călcat, lampă, televizor şi altele asemenea;

Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;

Verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent.

Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (radiator, frigider, reşou, aerotermă, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.

Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

ATENŢIE LA MIJLOACELE DE ÎNCĂLZIRE ELECTRICE!

Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;

Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;

Nu aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Foto galerie: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.