Fenomene meteo EXTREME: Cod GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNI și GRINDINĂ. Harta zonelor afectate

Fenomene meteo EXTREME: Cod GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNI și GRINDINĂ. Harta zonelor afectate

Meteorologii au emis dumincă o avertizare cod galben și portocaliu de ploi torențiale, furtuni cu grindină şi descărcări electrice în mai multe județe din vestul și sud-vestul ţării.

Astfel, a fost emisă o avertizare Cod Galben pentru intervalul 28 iulie (ora 14) – 29 iulie (ora 10), când în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane vor fi vijelii, descărcări electrice și averse ce vor avea și caracter torențial. Pe arii restrânse va cădea grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Cod Portocaliu

De asemenea, în intervalul 28 iulie (ora 18) – 29 iulie (ora 6) în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70 – 80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35 – 40 l/mp și, izolat, 50 – 60 l/mp.

Fenomene similare vor avea loc și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.