„Ferestre spre Univers”, ediția a VII-a – un eveniment de succes (FOTO)

„Ferestre spre Univers”, ediția a VII-a – un eveniment de succes (FOTO)

În ziua de 20 mai 2022, la Colegiul Economic Arad, s-a desfășurat concursul „Ferestre spre Univers”, ediția a VII–a, cuprins în proiectului județean „Juventute – poartă spre educația antreprenorială de calitate”. Un număr de 67 de elevi din clasa a VII-a și a VIII-a, de la 11 școli din municipiu și județ, însoțiți de 15 profesori, au participat la acest eveniment. Elevii au avut de ales între cele două secțiuni: proba de cultură generală și perspicacitate sau redactarea și prezentarea unui  eseu cu tema „Modelul unui antreprenor de succes”.

            Implicarea unui număr mai mare de elevi, față de alte ediții precedente, în organizarea concursului, demonstrează faptul că aceștia au dorit foarte mult să-și promova școala, făcând echipă cu doamnele profesoare responsabile de cele două secțiuni, Felicia Barbura, Florina Petruț și cu domnul profesor Mircea Cismaș, responsabilul de proiect.

            Elevii din clasele gimnaziale au avut ocazia să-și dezvolte spiritul competitiv, creativitatea și să cunoască specificul învățământului economic. Elevul N.B., din clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan”, Felnac, declară: „Acest concurs nu m-a pus în dificultate, mi-a oferit întrebări și din materia mea preferată, voi reveni cu drag și anul viitor, posibil chiar să mă înscriu la acest liceu”.

            „Am fost deosebit de impresionat de acest concurs, mi-a plăcut tema, ideea de a ne putea exprima în legătură cu antreprenoriatul, chiar la vârsta noastră”, afirmă R.R., elev la Liceul național de Informatică, Arad. După concurs, a urmat festivitatea de premiere în Sala festivă a Colegiului Economic, Arad, un moment mult așteptat și plin de entuziasm.

Mulțumim pentru sprijinul financiar care a făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment: Consiliul Local al Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Asociația Procolegium Arad, LUK MOTORS ROM  AUTO SRL și doamnei director Monica Băltărețu, pentru susținerea acordată.

Suntem recunoscători tuturor participanților la concurs și conducerii  următoarele instituții de învățământ: Școala Gimnazială „Caius Iacob”, Arad, Colegiul Național Preparandia – „Dimitrie Țichindeal”, Arad, Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi”, Petriș, Liceul Național de Informatică, Arad, Școala Gimnazială Vladimirescu, Școala Gimnazială „Aurel Sebeșan”, Felnac, Școala Gimnazială „Dr. Ioan Danicico”, Semlac, Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu”, Arad, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Arad, Școala Gimnazială „Aron Cotruș”, Arad, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Arad.

Semnează: Organizatorii

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.