„Festivalul Castraveţilor” sărbătorit de românii în Ungaria

„Festivalul Castraveţilor” sărbătorit de românii în Ungaria

 „Festivalului Castraveţilor” a ajuns la cea de a XVII-a ediție, manifestare cultural-artistică de referinţă pentru comunitatea românească din Micherechi (Mehkerek), localitate majoritar românească din Ungaria.

La manifestare a participat şi consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni.

În cadrul festivalului din 28 iulie au fost oferite programe artistice de către  artişti locali, cei mai apreciaţi de public fiind Ansamblul de dansuri populare „Gheorghe Nistor” din localitate.  În ciuda vremii nefavorabile, sute de localnici au aplaudat recitalul artistului român FUEGO (Paul Surugiu).

La deschiderea oficială au luat cuvântul primarul Margareta Tat, Josef Kovacs, deputat în Parlamentul Ungariei şi Tolnai Peter, vicepreședintele Consiliului Județean Bichiș.

La deschiderea Festivalului, alături de cei menționați anterior, au participat printre alţii PS Episcop Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, Gheorghe Cozma, directorul Oficiului Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AŢRU), Delia Kovacs,, directorul publicaţiei „Cronica”, Ilie Jova, primarul comunei Salonta Nouă (Ujszalonta), Dan Tiurbe, primarul comunei Mădăras, (jud. Bihor), ş.a.

Festivalul finanţat de către Primăria locală a beneficiat în acest an şi de fonduri europene obţinute în cadrul unui proiect transfrontalier accesat împreună cu Primăria Mădăras (jud. Bihor), liderul proiectului. Proiectul în valoare de 60.000 Euro se întinde pe o perioadă de 5 ani şi va permite în fiecare an organizarea „Festivalului Brutarilor la Mădăras” şi „Festivalul Castraveţilor” la Micherechi.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.