„Festivalul primăverii”, o tradiție a Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad, la cea de-a zecea ediție

„Festivalul primăverii”, o tradiție a Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad, la cea de-a zecea ediție

„Festivalul primăverii”, devenit deja o tradiție a Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad, a ajuns la cea de-a zecea ediție.

„Călător prin LTAMG” a fost tema Festivalului primăverii desfășurat în prima zi de aprilie la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad.

Elevii participanți au avut ocazia să întreprindă un drum simbolic prin diverse țări (Ghana, Brazilia, Italia, Germania, Japonia, Norvegia, Grecia, Marea Britanie, Mexic, Franța, China și SUA), pătrunzând în atmosfera culturală a fiecăreia dintre ele (vestimentație, tradiții, muzică, gastronomie). Având ca model festivalurile din Asia, care fac parte din curriculumul obligatoriu al școlilor, AM FrühlinGsfest urmărește dezvoltarea competențelor antreprenoriale, de planificare și de organizare, completând cunoștințele de factură teoretică din cadrul orelor de curs.

„Festivalul primăverii a devenit o tradiție a școlii, care ține deja de identitatea instituției. Am fost încântat să îi văd pe copii jucând roluri de antreprenori. Am remarcat cât de bine s-au organizat: de la planificarea activităților, la gestionarea bugetului pe care și l-au stabilit, la reclamă și la comercializarea produselor”, a declarat directorul liceului, prof. Adrian Apătean.

„Anul acesta este unul special. Dat fiind interesul crescut pentru festival, am hotărât să organizăm două etape. În 1 aprilie, a fost deschis doar pentru elevii din școala noastră. A doua etapă („Ziua școlii. Festivalul–Concurs AM FrühlinGsfest”) va avea loc în data de 27 mai și va fi deschisă publicului larg. Avem pregătit un program divers: workshopuri de orientare în carieră, activități sportive și artistice, ateliere de antreprenoriat și, evident, tradiționalele standuri tematice. Vizitatorii-călători prin AMG vor urma trasee prestabilite, care îi vor purta prin cele 11 țări de pe 5 continente, pentru a primi vize de călătorie. Îi așteptăm cu drag”, a adăugat prof. Diana Tînjală, coordonatorul festivalului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.